Política

La defensa de Junqueras demana al Suprem l’alliberament immediat i l’anul·lació de la sentència

L’advocat Van den Eynde exigeix en les al·legacions que el tribunal garanteixi el “lliure desplaçament” del líder d’ERC a l’Eurocambra

Andreu Van den Eynde, l’advocat d’Oriol Junqueras, ha demanat formalment que el Tribunal Suprem alliberi el líder d’ERC d’”immediat”. En l’escrit d’al·legacions per la sentència de l’1-O, l’advocat exigeix que el Suprem garanteixi el “lliure desplaçament” de l’exvicepresident a l’Eurocambra, sota la prerrogativa d’immunitat que estableix l’article 9.II del Protocol de Privilegis i Immunitats de la Unió Europea, després de la sentència del TJUE a favor de la immunitat de Junqueras. Van den Eynde també reclama que el Suprem anul·li la sentència. El tribunal va donar dijous passat cinc dies a les parts implicades -Fiscalia, Advocacia de l’Estat, l’acusació particular (Vox) i a la defensa de Junqueras- que presentin al·legacions -o informes.

La defensa de Junqueras reclama l’alliberament “immediat” del líder d’ERC per tal que se li pugui garantir el “lliure desplaçament” a l’Eurocambra, per poder exercir els seus drets com a eurodiputat. A més, Van Den Eynde també demana que el Suprem decreti la nul·litat de la sentència de l’1-O, a més de reclamar als jutges del tribunal que tramitin les al·legacions per la via urgent. L’advocat vol que el pronunciament arribi en “la major brevetat possible”.

Després de l’escrit de la defensa de Junqueras, ara només queda pendent l’informe de l’Advocacia de l’Estat. L’acusació particular, exercida per Vox, ha demanat que el Suprem mantingui Junqueras empresonat i que es declari “ja” la seva inhabilitació. Al seu torn, la Fiscalia ha acusat l’exvicepresident -i també Raül Romeva- “d’abús de dret” per demanar la nul·litat de la sentència.

“Impossible” no aplicar la sentència del TJUE

Van den Eynde va visitar Junqueras a la presó de Lledoners dijous passat, després de conèixer la sentència del TJUE, i ja va avançar el contingut de l’informe presentat avui. L’advocat va dir a la premsa, en sortir del centre penitenciari, que veu “impossible” que el Suprem no apliqui la sentència del tribunal europeu i no alliberi l’exvicepresident.

Van den Eynde va destacar que no s’imagina l’Estat mantenint-se “indefinidament” en la “violació del drets humans”. “He de veure-ho, per creure-m’ho”, ha dit el lletrat en referència al no compliment de la sentència del tribunal europeu per part dels tribunals espanyols.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona