Política

Arrimadas truca a barons socialistes per instar-los a aturar els pactes amb PNB i ERC

La portaveu de CS ha parlat amb García Page i Lambán però Cs assegura que Fernández Vara no ha volgut dialogar amb ella

Considera que el pacte PSOE-ERC és un “míssil contra l’ordre constitucional”

La presidenta del grup de Ciutadans (Cs) al Congrés dels Diputats, Inés Arrimadas, ha conversat aquesta tarda per telèfon amb el president de Castella-la Manxa i el d’Aragó, els socialistes Emiliano García Page i Javier Lambán, per convèncer’ls perquè demanin a Pedro Sánchez que no pacti amb PNB i ERC. Segons ella, el pacte PSOE-ERC és “un altre míssil contra l’ordre constitucional”.

Arrimadas els ha reclamat que facin veure a Sánchez que no pot governar amb “populistes” i amb acords amb nacionalistes. En aquest sentit, ha reiterat la seva aposta per un govern amb el suport directe o indirecte de PP i Cs.

Segons ha informat la seva formació, Arrimadas també ha intentat posar-se amb contacte amb l’extremeny Guillermo Fernández Vara, però ell no ha volgut posar-s’hi.

La diputada taronja també ha tingut converses telefòniques amb altres partits amb representació parlamentària, com ara amb Ana Oramas (CC), José María Mazón (PRC) i Tomás Guitarte (TE).

“Míssil contra l’ordre constitucional”

Després que socialistes i republicans hagin difós l’acord per desbloquejar la investidura, Arrimadas ha opinat que, després del subscrit amb els nacionalistes bascos, “el pacte PSOE-ERC és un altre míssil contra l’ordre constitucional”.

La portaveu de Cs ha alertat que el text subscrit per les dues formacions parla de “conflicte polític” entre Espanya i Catalunya, contempla una “mesa bilateral oberta a negociar la secessió”, preveu una “consulta només a Catalunya” i no fa “ni una menció a la Constitució”. “Ningú al PSOE pensa dir prou?”, ha preguntat .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia