Política

Unitat total del PP, Cs i Vox contra el “traïdor” Sánchez

El PP diu que emprendrà accions legals contra Sánchez si no destitueix el president Quim Torra

Vox anuncia una oposició frontal i Ciutadans apel·la als socialistes crítics per aturar Sánchez

Els líders del Partit Popular, Vox i Ciutadans, a l’oposició al Congrés dels Diputats, van escenificar ahir un discurs dur, cru i agre contra el candidat del PSOE a formar govern, Pedro Sánchez. Els tres grups van voler fer visible que la seva oposició seria frontal i radical, ja que es tracta, segons van coincidir, d’un presidenciable que vol formar govern amb Unides Podem, fet que representa, al seu parer, vendre’s als postulats comunistes, per un costat, i als independentistes, amb el suport des de fora d’ERC, per l’altre, on més va incidir Cs.

Expressions com ara “pacte de govern vergonyós”, “govern de malson” i “frau de president” van anar planant sobre les seves intervencions, a més d’acusar Sánchez de “mentider”, d’haver “ressuscitat el procés independentista” i d’haver “liquidat el socialisme constitucionalista”. Al llarg del debat, tots tres van advertir de l’escenari de malson i de preocupació que emergirà si es forma finalment aquest govern.

Accions legals del PP

El president del PP, Pablo Casado, va ser clar des del primer moment: Sánchez i el PSOE s’han venut als independentistes i al “comunisme marxista” d’Unides Podem. Per això, el PP defensarà la “nació espanyola” d’aquest pacte i no dubtarà a emprendre accions legals contra Pedro Sánchez en el cas que no obligui Quim Torra a dimitir com a president de la Generalitat. I va anar encara més lluny: en el supòsit que no ho fes voluntàriament en les pròximes hores, “el govern espanyol hauria d’intervenir aplicant l’article 155 per destituir-lo”. Casado va explicar els motius pels quals, al seu parer, es vol formar aquest govern, en una interpel·lació que va continuar pujant de to: “Serà un govern contra l’Estat, el primer executiu de coalició i el més radical de la història democràtica, amb comunistes, assessors de dictadors bananers, blanquejadors de batasunos i separatistes.”

Casado va acusar Pedro Sánchez de “ressuscitar” el procés aliant-se amb ERC, decisió que ha comportat “liquidar el socialisme constitucionalista”. Casado va voler deixar clara la seva lluita contra Sánchez i el govern que podria presidir evocant el popular discurs de Winston Churchill en què assegurava que Anglaterra lluitaria en places, platges i carrers, en aquest cas contra Sánchez i el seu govern de coalició amb Unides Podem.

Oposició frontal de Vox

El president de Vox, Santiago Abascal, va carregar també directament contra Sánchez afirmant que el president de la Generalitat, Quim Torra, hauria de ser directament detingut, perquè és un “rebel” i un “sediciós”, tenint en compte la manera com ha respost a la inhabilitació de la seva acta de diputat per part de la Junta Electoral Central (JEC). Si Torra va ser l’ariet, la punta de llança per atacar Sánchez, Abascal li va voler recordar que, durant la campanya del 10-N, el cap dels socialistes va afirmar que no pactaria amb partits populistes ni independentistes. Per això, i segons Abascal, Pedro Sánchez és un “mentider” i un “estafador”. I si Casado va parafrasejar Churchill, Abascal va optar per Adolfo Suárez assegurant que podia prometre i prometia que Vox defensaria tots els espanyols, així com la integritat de la “nació espanyola”: “Davant d’aquest projecte de govern fraudulent i traïdor al qual vostès volen donar forma [...], Vox no farà una oposició lleial, perquè aquest govern no la mereix, sinó una oposició lleial al poble espanyol; és a dir, una oposició total i frontal.”

Una “infàmia”, per Cs

La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, va apel·lar a la consciència dels diputats socialistes per aturar aquest govern, que és una “infàmia”. Arrimadas va repassar les contradiccions de Sánchez, entre les quals, que havia assegurat que no faria un govern de coalició amb Unides Podem amb el suport d’ERC: “Als catalans constitucionalistes ens han tornat a vendre als nacionalistes.”

L’Estat hauria d’intervenir aplicant l’article 155 per destituir Torra
Pablo Casado
president del partit popular
Vox no farà una oposició lleial perquè aquest govern no la mereix
Santiago Abascal
president de vox
Als catalans constitucionalistes ens han tornat a vendre als nacionalistes
Inés Arrimadas
Ciutadans


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona