Política

opinió

Guanyar credibilitat

L’artilleria de la dreta s’ha posat en marxa. El PP i Vox han anunciat que ocuparan els carrers i les places, portaran el president del govern als tribunals i situaran la crispació com a principal punt de l’ordre del dia al Congrés dels Diputats. Aquest panorama, la coalició de govern del PSOE amb UP només pot contrarestar-lo allunyant-se de l’estricte marc legal i aplicant polítiques que demostrin a la ciutadania que no passa res per abordar temes que fins ara han estat prohibits, com ara el de l’autodeterminació o el del futur de la monarquia.

A partir d’avui, Pedro Sánchez ho té difícil. Tot i que ho té més fàcil que si haguera repetit les eleccions, on tenia totes les de perdre a la seva pròpia casa i entre els seus votants. Sánchez haurà de recordar cada dia que només té 120 diputats; Rodríguez Zapatero en va obtenir 140 i ho va passar malament quan va haver d’afrontar temes complicats, com ara el de la crisi econòmica dels anys 2006, 2007 i 2008. Sánchez s’haurà de desfigurar sent comunista al mati, independentista a la tarda i, quan convingui, anticlerical i sobretot rebaixar constantment l’eufòria constitucionalista dels últims anys alimentada des del PSOE i des del PP; uns temes que donaran arguments a la dreta. Vist el panorama, serà difícil que els dos partits majoritaris puguin acordar conjuntament aquesta legislatura reformes de gran abast, com ara la de la justícia o la de les administracions públiques.

La principal tasca de Sánchez serà guanyar credibilitat. Les hemeroteques són consultables. En l’últim any i mig ha dit frases solemnes com ara que no dormiria tranquil amb Pablo Iglesias al govern o les seves intencions de portar Puigdemont a Espanya perquè l’empresonin. De moment, dos fets que l’aritmètica parlamentaria ha fet decaure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Mor Andreu José Mestres, el batlle més longeu de Collbató (1983-1995)

política

La CUP proposa un pla de xoc a l’escola per fer front al retrocés del català

salt
rússia

Detenen el viceministre de Defensa acusat d’haver acceptat un suborn

barcelona
política

El govern nega que amagués l’acord per actualitzar les condicions de Hard Rock

barcelona
guerra a gaza

Israel mobilitza dues brigades de reservistes en el sud de Gaza

barcelona
política

ERC exigeix que la Policia marxi de la Prefectura de Laietana

barcelona
Estats Units

El Senat aprova el paquet d’ajuda militar de 95.000 milions a Ucraïna, Israel i Taiwan

Barcelona
estat espanyol

La vicepresidenta Teresa Ribera serà la candidata del PSOE a les europees

barcelona
societat

Tres Nobel de la Pau rebutgen l’acusació de terrorisme contra Wagensberg

barcelona