Política

Boye reclama la nul·litat del judici de l’1-O després del reconeixement de Junqueras, Puigdemont i Comín com a eurodiputats

El lletrat avisa el Suprem que pot “assumir i reconèixer” que en el procés s’han “vulnerat drets” o “esperar una vegada més que ho faci Europa”

Reivindica l’estratègia d’internacionalització del cas

L’advocat de Carles Puigdemont Gonzalo Boye ha reclamat la nul·litat del judici de l’1-O i la posterior sentència condemnatòria després que el Parlament europeu hagi notificat en una comunicació interna que el dia 13 de gener “prendrà nota” de l’elecció de Puigdemont, Toni Comín i Oriol Junqueras com a eurodiputats.

En una sèrie de missatges a les xarxes socials, Boye explica que els tres afectats són eurodiputats des del 13 de juny i, per tant, és des d’aquesta data que se’ls ha de respectar la immunitat, que recorda que “no és diferent de la immunitat de diputats i senadors estatals” .

En aquest sentit, el lletrat considera “evident” que a Oriol Junqueras, Jordi Sánchez, Raül Romeva, Jordi Turull i Josep Rull, tots ells elegits al Congrés dels Diputats, “se’ls ha vulnerat els drets des del 29 d’abril”.

A parer seu, aquesta vulneració afecta “directa i irremeiablement” al judici del Suprem i a la sentència. “Els camins són diversos però tots condueixen al mateix destí: la nul·litat d’un judici i una sentència que s’han gestat amb vulneració dels drets fonamentals”, sentencia. Boye afegeix que el Suprem “ho pot assumir i reconèixer” o pot “esperar una vegada més que ho faci Europa”.

El lletrat, a més, apunta que hi ha “responsabilitats a depurar” i situa com un dels “reptes” de la legislatura que previsiblement s’encetarà “acabar amb aquest tipus d’abusos i la impunitat sobre la que es construeixen”. Boye assenyala com a culpables principals els qui han “continuat l’enjudiciament” de persones amb immunitat des del 29 d’abril i el 13 de juny. També creu que no s’ha de minimitzar “la responsabilitat de la JEC”, que recorda que “no va enviar la llista real d’electes” a l’Eurocambra.

Per concloure les seves reflexions, Boye reivindica la internacionalització del conflicte que els independentistes han fet en utilitzar “els mecanismes legals previstos a l’ordenament jurídic de la UE”. Segons ell, sense això “res del que ha quedat demostrat i aconseguit hauria estat possible”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona