Política

Una desena d’investigats pels talls de l’AP-7 del Tsunami Democràtic no declaren a la Guàrdia Civil

La defensa critica que no han tingut accés als atestats perquè el jutjat d’instrucció de Figueres ha decretat secret de sumari

Una desena d’investigats per la Guàrdia Civil arran dels talls de l’AP-7 a l’Alt Empordà convocats pel Tsunami Democràtic l’11 i 12 de novembre passat s’han acollit al seu dret a no declarar a la comandància de Girona. L’institut armat ha citat a declarar entre aquest dimarts i dilluns vinent almenys una vintena d’activistes per, suposadament, haver pres part al bloqueig de l’autopista. Aquest dimarts encara estan arribant noves citacions. L’advocat Benet Salellas ha criticat que els lletrats de la defensa no han tingut accés als atestats perquè el jutjat d’instrucció 4 de Figueres ha decretat secret de sumari. La causa està oberta per delictes de desordres públics i contra la seguretat viària. A la sortida de la comandància, Salellas ha explicat que, a banda del procediment penal, la Guàrdia Civil ha advertit els investigats que també s’obria un procediment administratiu per infracció de la llei mordassa.

Concentració de suport i tall de carretera

Un centenar de persones s’han concentrat aquest dimarts al matí davant la comandància de la Guàrdia Civil a Girona per donar suport als primers investigats citats a declarar. Quan feia una estona que part del grup de manifestants estava al costat de la porta d’accés a l’edifici, l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) els ha desallotjat per posar un cordó policial de punta a punta de la comandància.

Quan els manifestants han demanat el motiu pel qual ara no podien estar-se a la porta d’accés, no els hi han donat cap explicació. Per això, finalment el grup reduït que hi havia davant l’edifici i el més nombrós que s’estava a l’altra vorera han optat per tallar el carrer Emili Grahit fins que s’han acabat les declaracions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Orobitg i Viñas, representants de la Selva i el Gironès a la llista d’ERC

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona