Política

Figueres acorda instal·lar “bancs de l’amistat” a les escoles

La iniciativa, de Ciutadans, va rebre el suport del govern i també de JxF

La proposta s’emmarca en la lluita contra l’assetjament escolar

El grup de Ciutadans a l’Ajuntament de Figueres va obtenir el vistiplau a la proposta d’instal·lar “bancs de l’amistat” a totes les escoles de la ciutat que ho demanin, una iniciativa nascuda als Estats Units, amb implantació a l’Estat espanyol, que busca un mecanisme per fer front al rebuig, a la soledat i a l’assetjament escolar dels nens i nenes a les escoles.

El grup municipal de Junts per Figueres i el govern en ple es van mostrar partidaris de la iniciativa i van plantejar esmenes a la moció presentada en el darrer ple que el grup proposant va acceptar. L’acord es va prendre, doncs, per unanimitat.

Aquests bancs se situen en zones de pas, estan pintats i decorats per la mainada i conviden els nens a asseure-s’hi quan se sentin sols, perquè altres nens s’hi acostin i els convidin a jugar, a fer-los companyia o a parlar amb ells.

L’acord que va assumir el govern consisteix a habilitar una partida econòmica en el pressupost municipal del 2020 per pagar tots els bancs de l’amistat als centres educatius de la ciutat que ho demanin; treballar amb el Consell de l’Educació, el Consell d’Infants i la comunitat educativa per elaborar un manual de treball per poder explicar amb senzillesa que els bancs de l’amistat són un “espai de convivència i aprenentatge, per compartir valors positius, fonamentar l’amistat, el respecte i desenvolupar l’empatia”. A més, el govern es va comprometre també a convocar un concurs de projectes per decorar els bancs.

LA XIFRA

21
regidors.
Tots els edils de l’Ajuntament de Figueres es van mostrar favorables a la iniciativa de Cs.

Govern i oposició, de bracet

Tant el regidor d’Educació, Infància i Joventut del govern de Figueres, Josep Alegrí, com la regidora del grup Junts per Figueres Núria Galimany es van mostrar molt favorables a la iniciativa i van aplaudir la proposta feta per la regidora de Ciutadans, Elisabeth Guillén, durant la darrera reunió plenària municipal. Alegrí va afirmar que el pati “és aquell espai que tots recordem de l’escola, però és un espai on sovint la mainada no ho passa bé”. Pel regidor, el banc de l’amistat busca convertir un espai del pati en un “lloc màgic”, i va descriure com a positives les experiències que coneix.

Galimany va mostrar alguna reticència que no va desvelar durant el ple i que, al seu entendre, cal debatre en el marc del Consell Municipal de l’Educació. Va manifestar així mateix la necessitat que s’inclogués el Consell d’Infants en el projecte, i va afirmar que els agradava “la moció, el text i la idea”. Guillén va acceptar les esmenes de JxF i del govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona