Política

Budó demana a Ayuso que deixi de fer política amb Catalunya: “Del Mobile ja ens n’ocupem nosaltres”

La portaveu del Govern constata que el 80% dels participants demanen que el MWC es continuï celebrant a Barcelona

Puigneró garanteix la continuïtat del congrés

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha demanat a la presidenta de la comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, que deixi de fer política amb Catalunya i es dediqui a fer-ne sobre el seu territori. En declaracions a la premsa des de Barberà de la Conca, la consellera ha replicat Ayuso, que aquest dijous ha dit que faria tot el possible per portar el Mobile World Congress (MWC) a Madrid: “Del Mobile ja ens n’ocupem des de Catalunya”, ha asseverat Budó. La consellera també ha constatat que el MWC se celebra cada any a la capital catalana, i que un 80% dels participants demana que es continuï celebrant a Barcelona: “Hi ha una satisfacció creixent any rere any”, ha conclòs.

Garantida la continuïtat, segons Puigneró

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha acusat aquest dijous la presidenta de la Comunitat de Madrid de voler “desestabilitzar” Catalunya. “Cada any ens volen prendre el Mobile i cada any fem una edició millor”, ha assegurat Puigneró en declaracions a l’ACN. El conseller ha recordat que anteriorment que l’expresidenta Cristina Cifuentes ja ho va suggerir i ha garantit que el “compromís de totes les administracions catalanes és que [el MWC] estigui a Barcelona”.

“Ho tenim per contracte i estem treballant perquè es quedi més enllà”, ha subratllat el conseller, que ha qualificat les declaracions de Díaz Ayuso “d’irresponsables”. Puigneró s’ha remès a les declaracions “en públic i en privat” del director del GSMA i CEO, John Hoffman, quan va assenyalar que Barcelona “era el millor lloc” on poder fer aquest esdeveniment i que no tenia intenció de marxar de la capital catalana.

En aquest sentit, el conseller ha comentat que amb la direcció del congrés s’estan analitzant futures possibilitats de creixement i com pot “impactar” la futura ampliació de Fira de Barcelona. Les negociacions estan en marxa i “en cap cas posen en perill el MWC fins el 2023”, ha reiterat. Segons Puigneró, si mai hi hagués algun altre candidat per acollir el congrés mundial de telefonia mòbil “no estaria a la Península Ibèrica”.

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública ha explicat que no ha llegit l’article crític amb el 5G que estava penjat a la web de l’Ajuntament de Barcelona i ha ressaltat la importància d’aquesta tecnologia, per exemple, per al desenvolupament de l’Internet de les Coses. “No perdrem ni un minut en qüestions que la mateixa OMS mai ha determinat que fossin perilloses o nocives per a la salut pública”, ha subratllat el conseller.

A més, ha remarcat que és una indústria que “ha de portar molts llocs de treball en els propers anys” i que ha de permetre Barcelona “continuar liderant l’economia digital al sud d’Europa”. “No és que no hi renunciem, sinó que accelerarem el desplegament del 5G a casa nostra”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona