Política

Cuixart surt de Lledoners en el seu primer permís

El president d’Òmnium passarà 48 hores fora de la presó “en família” i “no tindrà agenda pública”, segons ha confirmat l’entitat

L’expresident de l’ANC Jordi Sànchez també té un permís concedit però encara no se sap quan el gaudirà

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha sortit aquest dijous al vespre de la presó de Lledoners per gaudir el seu primer permís penitenciari.

Cuixart ha abandonat el centre de Sant Joan de Vilatorrada al voltant de dos quarts de vuit i haurà de tornar-hi dissabte a a la mateixa hora, com a molt tard.

Òmnium Cultural ha confirmat que el seu president gaudeix d’aquest primer permís de 48 hores amb la seva família i ha subratllat que “no tindrà agenda pública”. Des de l’entorn de Cuixart han demanat màxim respecte per la seva intimitat en aquesta primera sortida de la presó.

Es preveu que l’expresident de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, surti de la presó en els propers dies per gaudir també d’un permís de dos dies. Sànchez té concedit un permís també de dos dies però encara no ha transcendit quan el farà.

Els dos líders independentistes van poder demanar el seu primer permís després d’haver estat classificats en segon grau penitenciari i haver complert, dimarts, una quarta part de la condemna de 9 anys que els va imposar el Tribunal Suprem (TS) en el judici de l’1-O. Sànchez i Cuixart estan a la presó des del 16 d’octubre del 2017.

El Servei de Classificació de la Generalitat va resoldre ahir favorablement sobre la proposta de permís formulada per la junta de tractament de la presó de Lledoners per a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. La proposta de permisos correspon a les juntes de tractament, que valoren cada supòsit en funció de la seva evolució. Són els interns els que els demanen directament. Si el permís és de tres a set dies se n’ocupa el jutjat de vigilància penitenciària i no la Generalitat, que decideix si són de 48 hores.

Ús dels drets

Òmnium ha remarcat que Cuixart està fent ús dels “drets que li corresponen com a pres polític” i als quals “no renunciarà”.

En aquest sentit, ha avançat que el líder de l’entitat no s’acollirà a cap mesura concebuda com a reinserció o “que impliqui el reconeixement de cap delicte basat en l’exercici de drets fonamentals”, com avalen “diferents posicionaments internacionals”.

“Jordi Cuixart va entrar a la presó com a president d’Òmnium i, si així ho volen els seus socis, en sortirà com a president de l’entitat”, conclou l’organització .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Un centenar d’universitaris de la USC, detinguts en protestes propalestines

barcelona
POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona
guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona