Política

Forcadell espera que la taula de diàleg posi “fi a la repressió” i apel·la a la “generositat” i “empatia”

L’exlíder de l’Assemblea creu que se la va voler “escarmentar” pel seu passat a l’entitat

L’expresidenta del Parlament no veu “factible” un indult però espera començar a sortir “el més aviat possible” amb permisos

L’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha desitjat en una entrevista escrita al canal 3/24 que la taula de diàleg pactada entre el govern del PSOE i els partits independentistes posin “fi a la repressió”. Ha advertit, però, que fa falta “empatia, generositat i ganes de resoldre el conflicte” perquè la taula comenci amb bon peu.

Forcadell s’ha referit al judici a la cúpula policial que ha començat aquest dilluns a l’Audiència Nacional. Al seu parer, el procés contra el major Josep Lluís Trapero estarà més condicionat per la sentència que no pas pel judici del procés en ell mateix.

Encara a l’entorn del judici a la cúpula policial i tècnica dels Mossos, Forcadell ha opinat que “ha quedat clar” que els Mossos “no eren el braç armat del govern, tal com pretenia demostrar la Fiscalia”.

I en relació al judici que encara s’ha de fer al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) a la resta de membres de la Mesa del Parlament que ella presidia, ha opinat que en el seu cas concret se la volia “escarmentar” pel seu “passat a l’ANC”, i perquè sense el Parlament “se’ls ensorrava la idea de la conspiració”.

Sobre la seva situació a la presó, Forcadell ha dit que no veu “factible” un indults i que espera començar a sortir pel segon grau que ostenta “el més aviat possible”.

Preguntada sobre la decisió del jutge Manuel Marchena de negar la immunitat a Oriol Junqueras malgrat que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) la hi reconegut, la presidenta ha admès que ja s’ho veia venir perquè després del judici i la sentència “no es podia esperar una altra cosa”. En qualsevol cas, ha acusat Marchena de mentir i desobeir l’àrbitre europeu.

Forcadell s’ha mostrat “convençuda” que el Tribunal de Drets Humans d’Estrasburg defensarà els seus drets i espera que el Tribunal Suprem “no farà com en el cas de Junqueras i acatarà la decisió”.

També ha opinat sobre la inhabilitació del president del govern, Quim Torra, que ordena la Junta Electoral Central (JEC) malgrat que la sentència del TJSC encara no és ferma. A parer seu, “la JEC és un òrgan administratiu” i “el president Torra continua sent diputat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona