Política

Rosalía guanya el seu primer Grammy per ‘El mal querer’ en una gala en què Billie Eilish fa història

La de Sant Esteve Sesrovires dedica el premi a la seva família en català

Eilish s’endú els quatre guardons més importants, millor àlbum, gravació de disc, cançó i artista revelació

Rosalía ha fet el pas definitiu per consolidar-se com a fenomen global en guanyar el Grammy a millor disc llatí de rock, urbà o alternatiu per El mal querer. El segon projecte discogràfic de l’artista catalana s’ha imposat així a X 100pre, de Bad Bunny; Oasis, de Bad Bunny i J Balvin; Indestructible, de Flor de Toloache; i Almadura, d’iLe.

En un discurs en què ha barrejat el català, el castellà i l’anglès, la cantant ha agraït el guardó i ha mostrat admiració per tots els nominats. “És un honor haver estat a la mateixa categoria que vosaltres, gràcies per haver abraçat el meu projecte”, ha precisat. Amb tot, ha assegurat que el que l’emociona de veritat és poder actuar en directe a la cerimònia de Los Angeles amb una proposta “inspirada en el flamenc”. En català, ha volgut agrair a la seva família el seu suport: “Us estimo molt i gràcies perquè sense vosaltres no hauria pogut arribar fins aquí”.

La reina de la nit ha estat Billie Eilish que ha fet història en aconseguir els quatre guardons principals dels Grammy, el de millor àlbum, gravació de l’any, cançó de l’any i nova artista. En total, s’ha endut els sis premis als que estava nominada.

L’actuació de Rosalia

Rosalía ha començat el xou cantant el nou ’single’, el tema que va estrenar la setmana passada i amb el qual reimagina el tango cancel·lari a base d’’autotune’. Vestida de blanc i amb les icòniques ungles postisses, l’artista ha estat acompanyada inicialment per una guitarra i un cor per ballar després flamenc per l’escenari. Ha acabat l’actuació d’una de les peces que l’han catapultat fins a la fama: ’Malamente’, acompanyada per un grup de ballarins format només per homes.

A costat de la catalana, també han actuat a la gala Billie Eilish, Ariana Grande, Camila Cabello, Demi Lovato o Aerosmith. La gala dels 62ns premis ha estat presentada per Alicia Keys i Lizzo era l’artista que partia amb més nominacions, optant a un total de vuit gramòfons daurats.

“El flamenc és l’expressió més bonica d’art”

En el backstage, la catalana ha reconegut que creu que la clau de l’èxit és que en el disc hi ha “molta experimentació” i que es va fer sense una “idea preconcebuda”. “Hi vaig estar treballant més de dos anys amb llibertat creativa i des del cor, això el públic ho nota”, ha reblat.

En aquest sentit, Rosalía ha assegurat que un artista no pot controlar el que li passa, però que ha de buscar ser “genuí”. A ’El mal querer’, afegeix, hi ha moltes músiques diferents que “convergeixen” i destaca que no va tenir “prejudicis” sobre com havia de sonar el flamenc. “Hi inspiració flamenca per sobre de tot, però també llibertat perquè hi hagi altres músiques de referències que tinc”, opina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona