Política

Ciutadans abandona la comissió del 155 després d’interrogar Junqueras: “No se’n penedeix?”

Roldán diu al líder d’ERC que “no és cap màrtir” i lamenta que no ha tornat al Parlament per demanar “perdó”

Ciutadans ha abandonat la comissió d’investigació del 155 al Parlament després d’haver interrogat el president d’ERC, Oriol Junqueras. La líder de Ciutadans al Parlament, Lorena Roldán, li ha retret que no hagi acudit a la cambra catalana per “demanar perdó” per la tardor del 2017, sinó per fer “un míting”.

“Ha vingut a reafirmar-se en els delictes, diu que ho tornarien a fer, està orgullós”, ha lamentat Roldán. “No són màrtirs, tot i que han vingut a presentar-se com a víctimes”, ha insistit.

La formació taronja ha abandonat la comissió -a la que fins ara no havien assistit mai- després de la intervenció de Roldán, i Junqueras li ha retret aquesta “mania de marxar” sense escoltar la seva rèplica.

Roldán ha justificat l’absència de Ciutadans en aquesta comissió perquè creu que només serveix per a “alimentar” l’independentisme: “És un insult a la memòria”, ha argumentat en considerar que es venen a “queixar” de l’aplicació del 155 “com si l’article els hagués caigut del cel”.

“Els únics responsables van ser vostès, que venien aquí a trencar les notificacions judicials que els advertien”, ha continuat.

La líder de la formació taronja al Parlament ha criticat la rebuda que els diputats independentistes han ofert als presos en la seva entrada a la cambra.

“Lamentablement no han vingut a demanar perdó i a mostrar penediment per tot el mal que han fet. Ha vingut al de sempre, que ho tornaran a fer”, ha insistit.

Roldán també ha explicat que és capaç de sostenir la mirada a Junqueras i ha qüestionat que l’exvicepresident de Govern pugui sostenir la mirada dels catalans per dir-los “que gastaven els diners de tots en cometre il·legalitats”.

També ha dit que entén que pugui estar “enfadat” perquè l’expresident Carles Puigdemont, “excompany d’aventures”, viu ara a Brussel·les “a cos de rei”: “No ho pagui amb els catalans”.

“Si ho tornen a fer, ho tornarem a frenar”, ha conclòs Roldán, abans d’aixecar-se i marxar de la comissió, acompanyada de Carlos Carrizosa i altres diputats taronges.

Davant aquesta reacció, Junqueras ha lamentat que no es quedessin un cop havien començat el diàleg: “No s’esperarà a la meva resposta? Ara marxeu? Quina mania, amb marxar”, ha reblat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona