Política

Torra convoca una declaració institucional a Palau a les 12h després de la crisi entre ERC i JxCat

El president compareix per aclarir la incertesa sobre el futur de la legislatura, que podria passar per canvis al govern

Trasllada la reunió del consell executiu a aquesta tarda

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha convocat una declaració institucional a Palau per a les 12 hores d’aquest d imecres , i ha retardat el Consell Executiu a la tarda. Així consta en el canvi de l’agenda del president, modificada a les 23:34 hores d’aquest dimarts a la nit.

Continua la incertesa sobre el futur de la legislatura després de la tensió entre JxCat i ERC, visible durant la sessió plenària d’aquest dilluns al Parlament, després que la Mesa acceptés que Torra no podria participar de cap votació. Damunt la taula hi ha diverses possibilitats, com ara que Torra faci canvis al si del Govern, o fins i tot que en forci l’expulsió d’ERC. Els presos que han assistit a la comissió d’investigació del 155 aquest dimarts al Parlament han demanat unitat i que JxCat i ERC superin les seves discrepàncies.

L’aprovació dels pressupostos de la Generalitat allunya l’escenari d’eleccions imminents al Parlament. Així ho han explicat a l’ACN fonts del Govern de Quim Torra i de JxCat aquest dimecres al matí, després que el president convoqués aquest dimarts a la nit una declaració institucional a Palau per aquest migdia i retardés el Consell Executiu a la tarda. Després d’una reunió d’ahir a mitjanit a Palau, JxCat es debat entre mantenir el Govern tal com està ara, fer-ne alguns canvis a les conselleries, o bé expulsar-ne ERC -o forçar la situació perquè els republicans prenguin aquesta decisió. L’expresident Carles Puigdemont i els presos tancats a Lledoners prioritzen a hores d’ara aprovar els comptes. Sí que hi ha força quòrum a JxCat per escenificar el descontentament amb ERC després del ple de dilluns. Els republicans, per cert, desconeixien ahir a la nit que Torra convocaria la declaració i endarreriria el Consell Executiu d’avui.

S’ajorna la comissió d’Economia al Parlament

S’ha ajornat la comissió d’Economia del Parlament en què el vicepresident del Govern i conseller d’Economia, Pere Aragonès, havia de presentar els pressupostos per al 2020. I és que el president de la Generalitat, Quim Torra, va retardar ahir de matinada la reunió del Consell Executiu que havia d’aprovar els comptes. Una reunió del Govern que el president ha convocat per a les 15 hores. Així doncs, Aragonès no pot presentar en comissió a les 12.30 hores uns pressupostos que encara no han estat aprovats i es manté l’expectativa per la declaració institucional de Torra prevista per a les 12 hores.

La Mesa del Parlament també es retarda

D’altra banda, la reunió de la Mesa del Parlament que s’havia de celebrar a les 10 hores s’ha retardat primer fins a les 12 hores i després, s’ha traslladat a les 16h de la tarda a l’espera del què anuncia Torra.

Així mateix, també s’ha posposat l’acte de lliurament al Parlament del projecte de llei de pressupostos que havia estat convocat inicialment per a les 11:45 hores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona