Política

Els comuns celebren l’anunci de Torra perquè “el Govern no s’aguanta més” per la “lluita descarnada entre socis”

Albiach creu que el president “assumeix la realitat” i recorda que els pressupostos pactat amb el seu partit són la garantia per “deixar enrere una fórmula de Govern esgotada”

Els comuns estan satisfets amb l’anunci fet pel president de la Generalitat, Quim Torra, de prioritzar l’aprovació dels pressupostos del Govern al Parlament i, un cop estiguin en vigor, anunciar la data per a unes eleccions avançades. És, de fet, el que ja venien demanat des que tanquessin l’acord amb el Govern pels comptes de 2020. La presidenta del grup parlamentari Catalunya en Comú Podem, Jéssica Albiach, ha assegurat que “des de les diferències polítiques” han vist com Torra “ha assumit la realitat” i el seu calendari, combinant la necessitat d’aprovar els pressupostos amb la convocatòria d’eleccions avançades.

Per a Albiach, posar fi a la legislatura després de donar llum verda als comptes és “la

constatació que el Govern no s’aguanta per enlloc, que es viu una degradació constant de les institucions, que hi ha una manca de projecte, i una lluita descarnada entre els socis de Govern”. És per això que Albiach coincideix amb Torra que “la legislatura no té recorregut i ha arribat al final”, però remarca que “el país necessita els pressupostos –pactats amb els comuns- per estar més a prop de superar les retallades i deixar enrere una fórmula de govern esgotada, la de Torra-Aragonès, i de tenir un Govern progressista”.

Per a Albiach, aprovar aquests pressupostos i acabar la legislatura és el pas necessari que fa escollir entre “un passat de retallades o un futur progressista, ecologista i feminista; i entre estar a l’ombra de JxCat o un futur de progrés on els comuns siguin decisius”.

Per últim, els comuns esperen que ni els pressupostos ni la reunió que Torra té prevista amb el govern espanyol, Pedro Sánchez, acabin “sent utilitzats de manera partidista” per Torra. “No es poden deixar cadires buides en el diàleg. Però l’instem a no utilitzar la reunió ni el pressupost de forma partidista. S’ha de fer molta pedagogia i la resolució del conflicte trigarà, no es resoldrà en dues ni en tres reunions, caldrà molta generositat per totes bandes, i no serà ràpid”, ha avisat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

orient mitjà

Els EUA i la UE estudien sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts

El PP demana mesures per a la inserció laboral de persones amb alt risc d’exclusió social

GIRONA
guerra a gaza

L’Iran adverteix Israel que respondrà amb armes mai vistes

barcelona

Les Juntes Electorals tomben vuit candidatures de les eleccions del 12-M

barcelona
Bèlgica

Prohibeixen una “cimera” de la ultradreta europea a Brussel·les

Barcelona