Política

ERC respecta la decisió de Torra i “comparteix” les seves conclusions principals

Està d’acord en què el país necessita de forma urgent uns pressupostos i activar la via política amb la Mesa de Negociació amb l’Estat

Remarca que “el nostre adversari no és altre que l’Estat i la repressió amb què castiga el conjunt del moviment independentista”

La direcció d’ERC, que s’ha reunit de forma extraordinària després de la declaració institucional del president, Quim Torra, ha assegurat en un comunicat que “respecta” la sev aposició i les decisions sobre el calendari electoral perquè “és l’única persona facultada per prendre-les” i també ha assegurat que “comparteix les conclusions principals de la compareixença”, que són: “que al país li calen de manera urgent uns pressupostos que compten ja amb un suport parlamentari ampli i donen resposta als reptes i necessitats de la ciutadania, i, d’altra banda, que cal activar la via política posant en marxa la Mesa de Negociació amb l’Estat”.

ERC assegura que aquesta és “una posició que sempre hem defensat i sobre la qual s’ha bastit un consens estratègic que ara es materialitzarà de manera tangible a favor del conjunt de la ciutadania de Catalunya”.

“Des d’Esquerra Republicana seguirem treballant com fins ara en tots els fronts al servei de tot l’independentisme, amb lleialtat i responsabilitat, per seguir avançant cap a la República Catalana. Ho farem amb una estratègia clara que beneficiï el conjunt del país. Ho farem defensant les institucions i garantint que segueixin sent una eina útil al servei de la ciutadania. I ho farem també tenint clar que el nostre adversari no és altre que l’Estat i la repressió amb què castiga el conjunt del moviment independentista”, conclou el comunicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El PSC es compromet a revitalitzar l’esport gironí

girona
Estats Units

Biden diu que l’ajuda a Ucraïna començarà a arribar en “poques hores”

Barcelona
estats units

Les protestes estudiantils als EUA generen divisió dins del Partit Demòcrata

barcelona
guerra a gaza

Israel pressiona Hezbol·là al Líban mentre continua bombardejant Rafah

barcelona
GIRONA

Junts fa una aposta per la transformació digital de les empreses

GIRONA
GIRONA

Trobada dels candidats d’ERC amb els sindicats per parlar d’habitatge

GIRONA
estat espanyol

Brussel·les expedienta Espanya per no garantir plenament la presumpció d’innocència

barcelona
iran

L’Iran condemna a mort un raper per donar suport a les protestes de Mahsa Amini

barcelona
Política

Mor Andreu José Mestres, el batlle més longeu de Collbató (1983-1995)