Política

Els agents socials destaquen la disposició al diàleg de Sánchez

El president del govern espanyol s’ha reunit aquesta tarda amb la patronal Pimec i els líders dels CCOO i UGT

Els sindicats li traslladen la preocupació pel futur de Nissan i els plans de seguretat després de l’accident d’IQOXE

Els sindicats CCOO i la UGT i la patronal Pimec han celebrat la disposició al diàleg i per trobar una solució al conflicte polític que han vist en el president Pedro Sánchez. Després de reunir-se a Barcelona amb el líder socialista, els agents socials s’han mostrat optimistes respecte a una evolució positiva de la taula que reunirà els executius espanyol i català.

El president espanyol s’ha reunit aquesta tarda per separat a la delegació del govern estatal a Barcelona amb el comitè executiu de la patronal catalana de la petita i mitjana empresa Pimec i amb els secretaris generals dels sindicats majoritaris en el marc de la visita de dos dies que realitza a la capital catalana.

Després de l’entrevista, el president de Pimec, Josep González, ha expressat la seva satisfacció perquè els presidents espanyol i català hagin acordat aquest dijous la celebració de la primera reunió de la taula de diàleg aquest mateix mes de febrer. “L’he vist convençut que la taula de diàleg és l’únic camí i l’he vist disposat, mostrant fermesa”, ha apuntat González sobre Sánchez. “Només amb el diàleg podrem avançar”, ha subratllat.

El conflicte polític entre Catalunya i Espanya i l’arrencada d’una taula de diàleg entre els governs espanyol i català han estat també abordats en la reunió de Sánchez amb els líders de CCOO i la UGT a Catalunya, Javier Pacheco i Camil Ros, respectivament.

Els dos sindicalistes han celebrat la disposició que han vist en Sánchez de buscar una sortida al conflicte polític sobre la base del diàleg. “Hem vist el govern central amb ganes de dialogar”, ha assegurat Camil Ros. El sindicalista ha recordat que CCOO i la UGT són dos dels actors socials que porten “més temps demanant diàleg i solucions polítiques”. Segons ell, “cal generositat, temps, negociacions i discreció” perquè el diàleg arribi a bon port.

Els dos líders sindicals catalans han expressat la seva confiança que el govern espanyol i el català seran capaços de trobar la sortida al conflicte si negocien amb tranquil·litat i sense pressió. “Hem vist que aposta de manera clara i ferma per obrir un espai de diàleg que doni respostes”, ha valorat Pacheco.

En el pla econòmic i social, CCOO i la UGT han demanat ajuda a Sánchez per trobar una sortida a la crisi de la planta de Nissan a Barcelona i han expressat la seva preocupació pels últims accidents a la petroquímica de Tarragona (Tarragonès).

També li han traslladat la necessitat de derogar el major nombre possible d’aspectes de la reforma laboral i de garantir la viabilitat de les pensions.

Per la seva banda, Pimec ha instat el president del govern espanyol a accelerar l’aprovació d’un nou pressupost, que creu que podria tenir el suport de partits catalans, i a elaborar un pla de suport a la indústria.

La patronal ha reclamat a Sánchez que potenciï la formació professional i millori les polítiques universitàries. També l’ha urgit a desenvolupar la llei de morositat amb l’aprovació del règim sancionador que està encara pendent.

La ronda d’entrevistes s’ha obert amb el lobby empresarial Barcelona Global, que ha demanat al president espanyol una aposta ferma per les grans ciutats per facilitar la generació de riquesa, i una major implicació en la promoció de la marca Barcelona. Pau Guardans ha explicat que el president espanyol s’ha mostrat “receptiu” a les seves propostes, pel que han sortit satisfets de la reunió.

El president del govern espanyol té previst reunir-se demà al matí amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i visitar la seu de la principal patronal catalana Foment de l’Ocupació, on es veurà amb el seu president, Josep Sánchez Llibre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Un centenar d’universitaris de la USC, detinguts en protestes propalestines

barcelona
POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona
guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona