Política

El fiscal s’oposa a la sortida de Jordi Sànchez

Sosté, com amb Cuixart, que no s’ha penedit, malgrat que la llei no ho exigeix

La fiscalia de Barcelona s’oposa que l’exlíder de l’ANC i membre de JxCat, Jordi Sànchez, gaudeixi d’una sortida 72 hores, aprovat per la junta de tractament de la presó de Lledoners, que ara ha de validar o no la jutgessa de vigilància penitenciària 5 de Barcelona.

En el seu escrit, comunicat ahir, el fiscal de vigilància penitenciària utilitza els mateixos arguments que en la seva presa de posició perquè es denegui la sortida de 72 hores al president d’Òmnium, Jordi Cuixart: “Prematur, injustificat i improcedent.”

El fiscal exposa que la llei fixa dos requisits objectius perquè els reclusos puguin obtenir permisos, com són complir una quarta part de la condemna i no tenir mala conducta i acceptar les normes. Hi afegeix resolucions del Tribunal Constitucional que els permisos “no són un dret en si mateixos, sinó una preparació per a la vida en llibertat”. Precisa que en el seu cas hi ha “criteris negatius”, com el fet que el compliment de la pena de 9 anys queda lluny i un permís ara no seria correcte i també perdria la capacitat de “sanció efectiva” i “prevenció” a la resta de la societat. I sosté que Sànchez, com Cuixart, “no ha mostrat penediment”, un concepte no jurídic i que no està recollit en cap llei, segons la seva defensa. El fiscal indica que, segons els informes del jurista i del psicòleg, Sànchez “reconeix els fets recollits en la sentència”, i que “no canviarà les seves conviccions, però sí maneres de fer”, com ara no enfilar-se al vehicle de la Guàrdia Civil perquè es va veure com “una falta de respecte a la policia”. Pel fiscal, no n’hi ha prou i cal que faci un “programa de tractament específic” perquè assumeixi el delicte comès “sense distorsions cognitives ”, la mateixa expressió usada amb Cuixart.

Delictes per convicció, sense tractament

L’exfiscal en cap de Catalunya José María Mena, en una xerrada al CEJFE amb altres experts en què analitzaven la sentència del Suprem, el novembre passat, ja alertava que els presos independentistes han comès “un delicte de convicció” i que, per tant, el tractament penitenciari de reinserció que es fa als presos comuns no els encaixa i tampoc se’ls pot aplicar un “tractament correccional”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Puigdemont avisa que Catalunya no pot ser el “flotador” del PSOE

barcelona
FIGUERES

Concentració antimonàrquica davant la Fundació Gala-Dalí

FIGUERES
COREA DEL NORD

El règim de Kim Jong-un efectua noves proves d’armes al mar Groc

BARCELONA
REGNE UNIT

Londres rebutja la proposta de Brussel·les per a la mobilitat dels joves

BARCELONA

Duel contingut entre Israel i l’Iran

BARCELONA

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya es tanca amb el PNB i EH Bildu disputant-se l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera