Política

Marxa a Girona per reclama “la fi de la repressió”

Hi han participat unes 400 persones, menys que la darrera edició, “perquè hi ha una davallada d’ànims”

Les columnes van sortir de Celrà, Palol de Revardit, Bescanó, Vilablareix i Sarrià

Unes 400 persones van participar, ahir, en les marxes grogues organitzades per Girona Vota, amb el propòsit clar i malgrat ser “poquets perquè hi ha hagut una davallada d’ànims” de no parar “fins que assolim la República”. Els manifestants, equipats amb banderes, estelades i pancartes, van cridar a favor de la llibertat dels presos polítics i per la independència. Les marxes van sortir de diferents indrets poblacions properes a Girona –Celrà, amb el seu alcalde Dani Cornellà, i més d’un centenar de persones, Palol de Revardit, Bescanó, Sarrià de Ter i Vilablareix– que van arribar entre les dotze del migdia i dos quarts d’una a la plaça 1 d’octubre de Girona.

Just després, es van fer els discursos: “La lluita pot ser més curta o més llarga, però el que no farem és abandonar-la. L’única lluita que es perd és la que s’abandona i nosaltres no tenim cap tipus d’intenció de fer-ho, perquè creiem que és absolutament legítima i democràtica i ens pertany.” Segons van dir, no només es lluita per la llibertat dels Països Catalans, sinó per aconseguir viure en un país normal en què no s’hagi de dependre d’un “Estat que lluita en contra nostra, que ens dona les engrunes que considera que li sobren” i tot això fet amb “enganys i totes aquestes bones paraules i mal fets que és el que està demostrant el govern del partit socialista juntament amb Podem”. No és cap victòria, van assegurar, que dos dels polítics presos que estan empresonats puguin sortir entre setmana, no es cap victòria que hi hagi un govern amb Podem amb què sembla que es pot parlar més i no és cap victòria que hi hagi una taula de diàleg. “Per nosaltres, tot això son passos, només passos. Poden ser més grans o menys, però el que volem són fets, i fets, en el fons, és acabar amb un referèndum i amb l’autodeterminació de Catalunya.” Per això, diuen, mentre no s’aconsegueixi aquest objectiu no deixaran “de lluitar i de ser-hi”: “Hem de continuar sent als carrers, a les places. I, sobretot, si som pocs no patiu, perquè malgrat que sigui llarg el camí, hi arribarem i ho farem plegats i junts.”

L’alcalde de Celrà, Dani Cornellà, va explicar que la marxa groga té com a objectiu “reclamar la llibertat de tots els presos i exiliats polítics” catalans. “La reclamació s’ha d’anar repetint any rere any, però també hi hem d’afegir que volem que s’acabi la repressió al país, que hi hagi llibertat per a tothom i que puguem decidir, tal com vam votar l’1 d’octubre, la República que volem.”

Cornellà va reconèixer que aquest any ha costat moure la gent perquè assistís a la marxa. “Amb tota aquesta repressió que ha patit el país, hi ha un cert esgotament. Però pensem que s’ha de sortir al carrer, fer-nos-el nostre i reclamar la llibertat. No ens podem aturar, i per això nosaltres no ens aturarem i seguirem organitzant activitats com aquestes per mantenir la flama”, va assegurar.

Durant l’acte es van cantar dues cançons de Lluís Llach: País petit i Que tinguem sort i es va acabar amb el cant d’Els segadors.

LA FRASE

Nosaltres no ens aturarem i seguirem fent activitats com aquestes per mantenir la flama
Dani Cornellà
ALCALDE DE CELRÀ


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona