Política

Borràs planta el Suprem adduint “irregularitats”

La portaveu de JxCat al Congrés no va a la citació d’avui del tribunal pel cas ILC

Després de no desvelar el que faria durant tot el dia d’ahir, a tres quarts de deu del vespre la portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, va comunicar que avui plantarà el Tribunal Suprem en la citació que tenia oferta per declarar voluntàriament sobre la investigació judicial que se segueix contra ella per una presumpta fragmentació de contractes en la seva etapa al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) (del gener del 2013 al 2018) i que així ho va traslladar al tribunal. “No hi aniré. Fer-ho implicaria validar totes les irregularitats que fa més d’un any que estic denunciant en una causa que ha vulnerat els meus drets des del primer dia”, va advertir Borràs en un fil temàtic a la xarxa social Twitter.

Borràs denuncia que el cas de la ILC no existiria si ella no fos “una conocida independentista”, com apareix citada a la causa, i al darrere hi veu la mà del fiscal Javier Zaragoza, l’assot del procés que va dictar ordres al tinent coronel Daniel Baena abans de ser un dels fiscals al judici de l’1-O. “El mateix fiscal que va veure una rebel·lió inexistent l’1-O ara m’acusa d’una corrupció inexistent. Estic decidida a plantar-li cara”, desafia la portaveu de JxCat.

Quan constati que la citació és desatesa, el magistrat instructor Eduardo de Porres sabrà que l’única via que té per citar-la a declarar –per prevaricació, malversació i falsedat documental– és instar el Suprem a demanar el suplicatori al Congrés, perquè Borràs és aforada.

Errejón té una comissió; ERC, tres i JxCat, cap

Amb només tres escons al Congrés, Més País ha assolit que Íñigo Errejón presideixi una comissió: la d’auditoria de la qualitat democràtica, la lluita anticorrupció i les reformes institucionals i legals. Presidir la que s’anomenarà més breument comissió anticorrupció del Congrés és un premi que té un plus salarial mensual de 1.547 euros en concepte de despeses de representació. Si bé ERC ha aconseguit la presidència de tres comissions –a la d’indústria que ja tenia s’hi sumen ara la de drets de la infància (Norma Pujol) i la d’addiccions (Francesc Xavier Eritja), JxCat (8 escons) i Cs (10) es queden sense cap presidència en contrast amb el botí del PSOE a Errejón.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres