Política

Mataró obre un expedient disciplinari a dos policies locals per amenaces a independentistes

El consistori no descarta identificar més agents que participaven en un grup privat de Whatsapp on s’insultava el col·lectiu sobiranista

L’alcalde demanarà a Interior que designi un instructor i secretari de l’expedient

L’Ajuntament de Mataró ha obert un expedient disciplinari contra dos agents de la Policia Local per haver participat en un xat –on presumptament hi hauria altres membres del cos– on es feien insults i amenaces al col·lectiu independentista.

El consistori va obrir un expedient informatiu el passat 25 d’octubre després que sortís a la llum pública l’existència d’un grup privat de WhatsApp de policies locals de Mataró on s’haurien escrit els controvertits missatges. L’alcalde de Mataró, David Bote (PSC), ha informat aquest divendres a la Junta de Portaveus del contingut de l’informe de conclusions sobre l’expedient, que ha identificat dos dels autors dels missatges.

Segons ha informat l’Ajuntament avui en un comunicat , de la investigació se’n desprèn que alguns dels comentaris continguts en aquella conversa “podrien ser constitutius de falta o faltes disciplinàries d’acord a la Llei 16/1991, de 10 de juliol de les Policies Local de Catalunya”.

L’informe detalla que els implicats no van utilitzar cap mòbil corporatiu sinó que utilitzaven els seus telèfons personals, motiu pel qual de moment només s’ha pogut provar la participació dels dos agents expedientats. No obstant això, l’Ajuntament no descarta que a través d’“actuacions posteriors” s’identifiquin altres autors, els comentaris dels quals “també podrien ser constitutius de falta o faltes tipificades per la normativa”.

Per tot plegat, el regidor d’Administració, Bon Govern i Mobilitat, Juan Carlos Jerez, ha signat una providència on trasllada a Bote “la conveniència de l’obertura d’expedient disciplinari”.

L’alcalde ha confirmat a la Junta de Portaveus que obrirà aquest expedient disciplinari i sol·licitarà el suport de la Subdirecció General de Coordinació de la Policia Local de Catalunya del departament d’Interior de la Generalitat per tal que aquest organisme designi instructor i secretari amb la finalitat d’aclarir els fets i determinar les responsabilitats susceptibles de sanció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs