Política

ERC exigeix convocar “ja” la taula de negociació entre governs

La secretària general, Marta Vilalta, avisa que l’Estat prefereix que des de Catalunya s’ “autoboicotegi” la trobada

La secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta, ha exigit aquest dilluns que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat, Quim Torra, posin data “ja” i convoquin la taula de diàleg entre governs abans de març. En roda de premsa, Vilalta ha defensat que la trobada entre executius s’ha de celebrar primer perquè el govern espanyol demostri que està disposat a abordar la resolució del conflicte català i que després es podran convocar la reunió bilateral i d’altres comissions per tractar diversitat d’assumptes sectorials. La republicana ha avisat que l’Estat preferiria que no se celebrés la reunió entre governs perquè des de Catalunya “s’autoboicotegés”. “ERC no farà aquest regal”, ha alertat.

La portaveu dels republicans ha reclamat no “barrejar” els continguts de la taula de negociació entre governs amb les bilaterals i les comissions sobre qüestions sectorials com transferències, incompliments de l’Estat i demandes. “La taula de negociació és només per parlar del conflicte polític. No podem barrejar continguts ni taules”, ha insistit. “És molt seriós tot com per barrejar temes”, ha conclòs.

Així, ha argumentat que la taula de diàleg entre governs s’ha de celebrar “com més aviat millor”, a poder ser la setmana vinent abans que comenci el mes de març. “No entendríem que es deixés pel març una taula que fa molt temps que reivindiquem i que vam acordar que es convoqués de forma immediata”, ha assegurat. “És urgent construir una solució democràtica. Estem d’acord en els continguts a portar-hi de delegació catalana: l’autodeterminació i l’amnistia. Que posin data els que tenen la responsabilitat d’acordar-la”, ha dit.

Respecte a la figura d’un mediador, Vilalta ha dit que no hi pot haver “excuses” per no convocar la trobada. Ha argumentat que ERC vol portar-hi els grans consensos de país, l’autodeterminació i l’amnistia, per tal que aquests assumptes es puguin confrontar amb la resta de propostes. “Exigim deixar de parlar de la taula de negociació i començar a parlar-hi. Per construir una solució democràtica”, ha assenyalat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona