Política

El Suprem ratifica la suspensió de Junqueras com a eurodiputat

El Tribunal Suprem va tornar a rebutjar ahir la petició d’Oriol Junqueras de suspendre de forma cautelar l’acord de la Junta Electoral Central (JEC) que el veta com a eurodiputat. El 9 de gener passat ja va desestimar una petició de l’exvicepresident que demanava una suspensió cautelaríssima. El Suprem argüeix que el fet que existeixi una sentència penal ferma constitueix la “circumstància objectiva” que va tenir en compte la JEC per decidir. També rebutja que existeixi la possibilitat que el recurs perdi la seva finalitat si finalment el mateix Suprem acaba donant la raó a Junqueras sobre el fons, perquè, en aquest escenari, explica que es podria anul·lar la credencial expedida en favor de l’eurodiputat substitut del republicà.

El Suprem també rebutja les al·legacions de la defensa de Junqueras sobre una suposada falta de competència de la JEC en aquesta qüestió i remarca que aquest òrgan és un dels eixos sobre els quals s’articula el sistema electoral, que té la finalitat de garantir un règim d’eleccions lliures i que una de les seves missions és expedir credencials en cas de vacant de parlamentaris. “La JEC és l’òrgan ad hoc que té la competència per actuar”, assegura el Suprem. L’alt tribunal, però, encara no ha entrat a valorar sobre el fons de la resolució de l’àrbitre electoral i si era ajustada o no a dret. Per ara, només ha desestimat la suspensió cautelar d’aquesta junta que sol·licitava el líder d’ERC. El Suprem considera que han de prevaler els interessos generals derivats de la sentència que el va condemnar a tretze anys de presó per sedició i malversació pel procés independentista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona
política

L’Estat descarta que el Suprem actués amb “directrius”, al judici a l’1-O

BARCELONA
polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona