Política

PP i Cs “avancen” en la coalició electoral a Euskadi però continua “l’escull” de la fórmula per a Galícia

Arrimadas trucarà personalment Núñez Feijóo per tractar de desbloquejar l’acord

Els fotògrafs planten PP i Cs per vetar-los a la reunió entre Casado i la líder de Ciutadans al Congrés

PP i Cs han “avançat” en la coalició electoral a Euskadi però continua “l’escull” de la fórmula per a Galícia, segons ha explicat la portaveu de Cs al Congrés, Inés Arrimadas, en roda de premsa després de la reunió d’aquest dimarts a la tarda amb el president del PP, Pablo Casado.

Cs accepta que Núñez Feijóo sigui cap de llista, que es mantinguin les sigles del PP i que la fórmula electoral no tingui el nom de Millor Units però vol que es presentin amb Cs com a coalició electoral i no només que membres de la formació liberal s’integrin a la llista dels populars.

El secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha dit que tenen una “sintonia total” en els “objectius” que persegueixen però que falta “posar-se d’acord en els mecanismes”. El popular ha apuntat que al País Basc l’espai de centredreta està “fraccionat” i veu sentit en un “projecte aglutinador”. En canvi, ha argumentat que a Galícia “el problema no és el mateix”, ja que considera que allà el PP ja hi aglutina el centredreta.

García Egea ha assegurat que als territoris on no sigui possible fer una coalició electoral –el termini per registrar-les acaba dijous–, tenen fins a l’1 de març per treballar per tancar llistes electorals pactades. El secretari general del PP ha insistit que cal “aprofitar el magnífic projecte” de Núñez Feijóo a Galícia.

“Demanem al PP que el mateix que ens demana a Catalunya, ens ho doni a Galícia”, ha dit Arrimadas, que ha afirmat que cal ser “generosos”, “coherents” i no prioritzar els “interessos de partit”. Arrimadas ha afirmat que Cs intentarà “fins a l’últim moment” que l’acord sigui “global” tant al País Basc com Galícia i Catalunya.

La portaveu de Cs ha evitat descartar completament un acord al País Basc si la fórmula que proposen a Galícia no tira endavant i ha dit que rebutja “posar-se en el pitjor escenari”. “Esperem que d’aquí a dijous pugui tirar endavant”, ha dit. La dirigent tarongja ha remarcat que estan a l’espera de superar “l’escull” de Galícia per tancar la fórmula del País Basc.

Arrimadas ha explicat que trucarà personalment al president popular de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, per tractar de desbloquejar l’acord.

Pel que fa a la coalició d’Euskadi, PP i Cs han pactat que s’integrin a la llista persones vinculades a UPyD.

Plantada dels fotògrafs

Els fotògrafs que habitualment cobreixen la informació parlamentària al Congrés han plantat Arrimadas i García-Egea per no haver-los permès captar imatges de al reunió entre Casado i Arrimadas.

La protesta han estat motivada per la negativa dels equips del PP i Cs a què els mitjans gràfics accedissin a la trobada celebrada aquesta tarda a dependència del Congrés, en la que a més de Casado i Arrimadas hi han participat García-Egea i el secretari general de Cs al Congrés, José María Espejo.

Les dues formacions han distribuït després unes imatges pròpies de la reunió, fet que ha provocat la indignació dels redactors gràfics.

És per això que durant les rodes de premsa d’Arrimadas i García-Egea els fotògrafs han dipositat les càmeres a la taula on els redactors prenien notes de les intervencions.

Els reporters han criticat l’actitud dels dos partits, que veuen com un menyspreu a la seva tasca professional. I han advertit que no és la primera vegada que passa un fet similar, motiu pel qual estan disposats a denunciar aquestes pràctiques.

Tant els fotògrafs com alguns redactors han captat imatges de la protesta i les han difós a través de les xarxes per visibilitzar les seves queixes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona