Política

Paluzie avisa l’independentisme que pot “afeblir-se” si només opta per la taula de diàleg per aconseguir un referèndum

La presidenta de l’ANC Adverteix ERC que, si no obté l’autodeterminació, el missatge que traslladarà és que la independència és impossible

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha advertit a ERC que plantejar la taula de diàleg com la manera d’arribar a l’exercici de l’autodeterminació és “poc pragmàtic” i ha avisat que “si apostes només a això pots acabar-te afeblint” perquè considera que no s’aconseguirà un referèndum. “El que acabes traslladant és que la independència és impossible”, ha argumentat Paluzie en una entrevista a Ràdio 4, que admet que aquesta via és “la millor”, però “no la més realista” en el cas espanyol.

Després que es publiqués dijous que el president del Govern, Quim Torra, va proposar a la CUP, l’ANC, Òmnium i el Consell per la República ser a la taula de diàleg amb el govern espanyol, Paluzie ha rebutjat aquesta possibilitat perquè l’entitat no és “govern”. Així, ha defensat el paper de la taula d’entitats i partits independentistes per a “assessorar i fiscalitzar” el Govern per anar a la taula de negociació però ha descartat del tot ser present a l’espai entre executius: “No som electes, no som govern”.

La líder de l’ANC també ha explicat que li sembla “bé” que el ministre d’Universitats –que va ser proposat per l’espai dels comuns-, Manuel Castells, estigui present a la taula de diàleg. Paluzie creu que la presència de Castells a la banda del govern espanyol justifica el seu argument perquè els comuns no estiguin a la part catalana: “S’ha confirmat el que deia, no té sentit posar-los a l’altra banda, perquè ja hi seran”.

Paluzie també ha criticat els republicans per actuar amb una “unilateralitat retòrica”. L’entitat debatrà en la pròxima assemblea general un full de ruta en què es planteja que des de l’ANC només es demani el vot per als partits que apostin per la unilateralitat. Ara el document es troba en les esmenes territorials. Amb tot, Paluzie ha recordat que “encara no estem en les eleccions” i que no saben què acabarà defensant ERC, que “no ha renunciat explícitament” a aquesta via, tot i que en proposa d’altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Desenes de morts en un nou atac israelià a Rafah, al sud de la franja de Gaza

BARCELONA
política

Illa promet “col·laboració i lleialtat mútua” entre Estat i Generalitat

barcelona
política

Puigdemont avisa que Catalunya no pot ser el “flotador” del PSOE

barcelona
FIGUERES

Concentració antimonàrquica davant la Fundació Gala-Dalí

FIGUERES
COREA DEL NORD

El règim de Kim Jong-un efectua noves proves d’armes al mar Groc

BARCELONA
REGNE UNIT

Londres rebutja la proposta de Brussel·les per a la mobilitat dels joves

BARCELONA
ORIENT MITJÀ

Duel contingut entre Israel i l’Iran

BARCELONA

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro