Política

La jutgessa arxiva la denúncia de la CUP pel desplegament policial a la seu dels anticapitalistes el 20-S

Argumenta que no hi va haver un delicte de coacció perquè els agents no van entrar ni van impedir els accessos al local

El jutjat d’instrucció 9 de Barcelona ha arxivat la denúncia contra el desplegament de la policia espanyola diverses hores a la seu de la CUP el 20 de setembre del 2017.

Els anticapitalistes van presentar una denúncia pel delicte de coaccions contra el cap de la Brigada Provincial d’Informació i el reposable de l’operatiu. La jutgessa argumenta que no hi va haver un delicte de coacció perquè els agents no van impedir l’accés ni la sortida de la seu de cap militant o treballador del partit i “es van limitar a romandre a l’exterior” després d’haver “intervingut a la via pública material propagandístic” obeint l’ordre de la Fiscalia superior de Catalunya per impedir la votació. L’advocat de la CUP, Benet Salellas, ha anunciat que recorreran.

El text indica que les diligències que van fer agents del Cos Nacional de Policia es van dur a terme “en l’exercici legítim de les funcions que com a policia judicial tenien expressament encomanades” i segons les ordres de la Fiscalia superior de Catalunya contra la celebració del referèndum. Per això els policies s’hi van dirigir després d’assabentar-se que a la seu de la CUP “s’hi podria trobar material relacionat amb els actes de preparació i celebració del referèndum”.

“Els agents que van intervenir, davant la sospita que a la seu de la CUP hi poguessin trobar instruments, efectes i material relacionat amb els preparatius del referèndum il·legal de l’1-O, van establir un dispositiu de seguretat al seu voltant”, afegeix l’escrit. Van demanar reforços al CNP i als Mossos d’Esquadra després de l’arribada de simpatitzants del partit “amb actitud hostil” i de “témer per la seva integritat”. Finalment, a les 20 hores la Fiscalia els va informar que “el registre no es podia dur a terme” i van aixecar el dispositiu.

La denúncia de la CUP indicava que a les 13:30 hores del 20 de setembre del 2017 agents del Cos Nacional de Policia van dirigir-se a la seu i requisar material propagandístic relacionat amb el referèndum. La policia va actuar “sense haver lliurat acta d’intervenció” i no van accedir al local perquè se’ls va requerir una ordre judicial. Els agents es van desplaçar a un lateral de l’edifici on van romandre amb nous agents que van arribar fins les 20 hores. Segons la CUP els fets “atempten contra la lliure actuació” dels militants del partit que van veure “alterada la seva llibertat d’actuació política per un cordó policial de més de sis hores i un intent d’assalt a la seva seu”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs