Política

Aragonès, sobre la reunió amb l’Estat: “Hi anirem com una pinya”

El vicepresident destaca que els dos partits del Govern treballen “colze a colze” per “estar a l’alçada”

El republicà defensa que el president Torra anunciarà els components de la delegació catalana “quan vulgui”

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha assegurat aquest dissabte que ERC i JxCat estan treballant “colze a colze” els temes de fons de cara a la reunió de dimecres amb l’Estat per “estar a l’alçada”.

“Els treballs estan molt avançats, estem treballant molt i molt bé. I, per tant, anirem com una pinya a aquesta taula de negociació”, ha anunciat el dirigent republicà.

Aragonès ha tret importància al fet que encara no s’hagi anunciat la composició de la delegació catalana recordant que la trobada “no és una operació de propaganda” sinó “un pas molt important políticament”.

“El que fem dimecres és prou important com per anar el màxim de preparats i a això li estem dedicant moltes hores”, ha afegit. També ha deixat clar que la reunió és molt important perquè suposa reconèixer que a Catalunya hi ha un conflicte polític però que els resultats no seran immediats

Després de la celebració d’unes “jornades antirepressives” organitzades pel seu partit, Aragonès ha destacat que la d’aquesta setmana és “una reunió molt important” perquè per primera vegada l’independentisme podrà “formalitzar” les seves propostes “en una taula que reconeix un conflicte polític” amb relació a Catalunya.

Tot i això, el Govern no ha dit encara qui acompanyarà el president de la Generalitat, Quim Torra, i al propi Aragonès en l’esmentada taula de negociació, mentre que l’executiu espanyol sí que ha donat ja a conèixer els noms que aniran en la seva representació.

Sobre això ha indicat que serà el president Torra qui anunciï “quan consideri oportú” els integrants de la delegació catalana però ha afegit que, en tot cas, estan treballant “colze amb colze” els dos socis de govern per “estar a l’altura” de les circumstàncies.

Seguint el tractat en les “jornades antirepressives” que aquest matí han celebrat els republicans, Aragonès ha recordat que, a més de l’exercici de l’autodeterminació, la part catalana posarà sobre la taula “la fi de la repressió” que comporta aquesta “causa general contra l’independentisme”.

“Tot i que hem forçat a el Govern de l’Estat a l’diàleg i a la negociació, sabem que hi ha altres poders de l’Estat que continuaran amb la seva dinàmica repressiva”, ha afirmat el dirigent d’ERC, que tot i així ha avisat: “Seguirem lluitant tot i la repressió”.

La Caixa de Solidaritat ha de “cobrir a tothom”

El coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès, ha defensat que l’anomenada Caixa de Solidaritat per afrontar despeses judicials d’independentistes hauria de “cobrir a tothom”, inclòs l’exconseller Santi Vila, que va dimitir de seu càrrec el dia abans de la declaració d’independència.

Vila va presentar ahir divendres l’escriptura de casa seva a Figueres (Alt Empordà) al jutjat per fer front a la fiança imposada per la seva presumpta responsabilitat per negar-se al lliurament dels béns del Monestir de Sijena quan estava al capdavant del seu departament en el Govern que presidia Carles Puigdemont.

L’exconseller ha procedit a lliurar les escriptures després que la titular d’Jutjat d’Instrucció número 3 d’Osca ordenés investigar els seus béns patrimonials davant l’impagament de la fiança de 216.000 euros que li va ser imposada per afrontar la seva presumpta responsabilitat per negar-se a la lliurament dels bens esmentats.

Aragonès, en declaracions als periodistes a l’ésser preguntat sobre aquesta qüestió, ha opinat que la Caixa de Solidaritat també hauria de donar suport a Vila perquè “ningú ha de quedar al descobert”.

Així, la Caixa de Solidaritat hauria de fer costat, segons l’opinió dels republicans, a “qualsevol representant polític que hagi pres partit defensant el Govern davant de qualsevol conflicte”.

El vicepresident de l’executiu català ha apuntat en aquest sentit que la llei d’acompanyament dels pressupostos ara en tràmit parlamentari ja preveu que els serveis jurídics de la Generalitat defensin als que són perseguits judicialment per la seva tasca al Govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA