Política

El coronavirus causa dues morts a Itàlia i obliga a confinar milers de persones

El nombre de noves infeccions baixa a la Xina, però es duplica a Corea del Sud

L’OMS, preocupada per la proliferació de casos fora del país d’origen

El Covid-19 es continua escampant arreu del món i ja ha provocat dues morts a Itàlia, on hi ha un total de 52 persones infectades, segons el darrer balanç de les autoritats. Es tracta de ciutadans de les regions de la Llombardia, el Vèneto i un últim cas aparegut al Piemont. De moment, a unes 60.000 persones d’onze localitats –deu a la Llombardia i una al Vèneto– se’ls ha demanat que no surtin de casa. Així mateix, s’ha ordenat el tancament dels comerços, s’han suspès les activitats públiques i els trens no s’aturen en aquestes localitats.

L’assessor de Benestar Social de la regió de la Llombardia, Giulio Gallera, va confirmar ahir 39 casos a la regió i que l’epicentre del brot de Covid-19 a Itàlia és la província de Lodi, on s’han registrat gairebé tots els casos positius. Gallera va explicar que els primers sis casos van ser els que van tenir contacte amb l’anomenat “pacient u”, l’home de 38 anys de Codogno, a la província de Lodi, que es troba en estat greu suposadament per haver-se contagiat després de sopar amb un amic que havia arribat de la Xina el 21 de gener passat.

Deu localitats a la província de Lodi, a la Llombardia, on viuen més de 50.000 persones, han estat aïllades i han rebut la recomanació de no sortir de casa. A més, s’hi han tancat tots els comerços i les escoles. També s’hi han cancel·lat totes les activitats esportives i els actes públics. La localitat de Vo Euganeo, a la província de Pàdua, d’uns 4.000 habitants, també es manté aïllada arran de la detecció de set casos de coronavirus.

A la Xina, on es va originar l’epidèmia, les autoritats van informar que divendres es van registrar 397 nous casos, una quantitat sensiblement inferior als 889 de la vigília, però que no tranquil·litza la resta del món, on les xifres es disparen, especialment a Corea del Sud, l’Iran i el Líban.

A Corea del Sud, les autoritats sanitàries van informar ahir que el nombre de noves infeccions es va duplicar, fins a arribar als 433 casos. A l’Iran ja hi ha hagut cinc persones mortes i ahir es van confirmar deu nous contagis, que eleven el nombre de persones infectades a 28, segons el Ministeri de Salut iranià.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) va rebre amb satisfacció la davallada del nombre de nous casos a la Xina, però es va mostrar amoïnada per la proliferació en altres indrets sense cap vincle aparent amb el país asiàtic. En total, la Xina ha notificat a l’OMS 75.569 infeccions i 2.239 morts. Segons les dades recollides fins ara, la malaltia té efectes lleus en el 80% dels pacients, greus o crítics en el 20% i ha causat la mort d’un 2%. El virus s’ha escampat per 26 països i territoris de fora de la Xina, on ha causat més d’una desena de morts.

LA XIFRA

52
persones
estan infectades a Itàlia, i 60.000 de la Llombardia i el Vèneto han estat confinades a casa seva.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona