Política

Vilalta: “No anem a rebaixar cap posició sinó a iniciar una negociació”

La portaveu d’ERC assegura que avui no es resoldrà el conflicte polític però que és important començar a parlar

La vicesecretaria general i portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha afirmat que la delegació catalana no va a la taula del diàleg a “rebaixar cap posició” sinó a iniciar una negociació i ha afegit que tenen molt interès a saber quina és la proposta del govern espanyol. En una entrevista a Ser Catalunya recollida per l’agència ACN, la portaveu dels republicans, que forma part de la delegació catalana a la reunió, ha admès que avui en la primera trobada no es resoldrà el conflicte polític però ha remarcat que l’important és que es comenci a parlar i a escoltar. Així mateix, espera que de la reunió d’avui en surti una “aproximació de com seguir la negociació”.

Pel que fa a la unitat de l’independentisme, Vilalta ha admès que hi podem haver “matisos” sobre com arribar a complir l’objectiu de la independència però ha posat en valor que JxCat i ERC comparteixen molts altres punts: que cal una solució al conflicte i que la proposta passa per l’autodeterminació i l’amnistia.

De fet, preguntada per si estan disposats a rebaixar la reclamació d’aquests dos pilars, Vilalta ha respost que no van a la Moncloa a “rebaixar cap posició” sinó a iniciar un diàleg i una negociació. “Més enllà del que hem anat dient en pronunciaments públics, ho hem de poder parlar allà. Ens interessa molt saber quina és la proposta de l’estat espanyol perquè no sabem quina és”, ha afegit.

Preguntada per si preveu que la reunió duri entre dues o tres hores, la portaveu dels republicans ha dit que “podria ser una cosa així” perquè espera que no només sigui una presa de contacte sinó que també sigui “útil” per seguir el procés de negociació. I és que, segons Vilalta, la reunió ha de servir perquè les dues parts se situïn i per fer una aproximació sobre com pot seguir la negociació i sobre com s’aborden les successives reunions. “És important que avui comenci aquest procés i que avui no acabi”, ha resumit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona
judicial

La Fiscalia de l’Audiència Nacional veu terrorisme al cas del Màgic

barcelona
orient mitjà

Von der Leyen demana a Israel i l’Iran que frenin l’escalada

barcelona
índia

Arrenca el procés electoral més gran i més llarg del món

barcelona

Israel llança un atac limitat de represàlia contra l’Iran

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid