Política

ERC diu que la moció de la resta del govern per fer fora els càrrecs de confiança de Canet «és una revenja»

Ple caldejat i farcit de retrets el que es va viure dimecres a Canet i en què l'esquerda que separa els socis de govern encara es va fer més profunda. Tal com estava previst, els republicans van presentar una moció en què proposaven la rebaixa d'un 10% dels sous dels seus dos regidors –Òscar Figuerola i Rafel Dulsat– i del seu càrrec de confiança. «Els polítics hem de predicar amb l'exemple i les conseqüències d'aquesta crisi no només les han de viure els treballadors del consistori», va matisar.

Tant la primera tinenta d'alcalde d'Unió Municipal de Catalunya (UMdC), Cati Forcano, com la regidora socialista Sílvia Tamayo van donar suport a la moció, encara que van coincidir a retreure al seu company de govern que hagués tirat endavant la proposta en solitari i sense el suficient diàleg i consens amb les altres dues forces. «El fons, el compartim tots, però les formes fallen de ple», va dir Tamayo.

Tot i això, la crispació va esclatar amb la següent moció, la presentada per UMdC i el PSC, en la qual també s'acordava aplicar una reducció de sous en els càrrecs electes, però s'hi afegia la supressió dels dos càrrecs de confiança que hi ha actualment dins l'Ajuntament. El portaveu d'Unió, Albert Lamana, va assegurar que es tractava d'una mesura «no desitjable, però necessària» i que, en global, aquestes accions permetrien estalviar al consistori anualment 105.000 euros. Òscar Figuerola va qualificar la moció de «manipuladora i falsa» perquè, a parer seu, la supressió dels càrrecs de confiança trenca els convenis del pacte de govern que equilibraven les tres forces. A més, va defensar la tasca de les dues persones que seran acomiadades –destacats militants d'ERC– i va recordar que el responsable de l'oficina d'habitatge local havia generat uns guanys molt superiors al seu sou des de la posada en marxa del servei. «L'argument d'estalvi econòmic és fals i davant aquesta manca de confiança convocarem la comissió del pacte per valorar-ho i actuar en conseqüència», va insistir Figuerola. L'oposició en bloc va qualificar la situació de «patètica i ridícula» perquè només evidenciava la fi del tripartit.

EL PROTAGONISTA

ÒSCAR FIGUEROLA
SEGON TINENT D'ALCALDE DE L'AJUNTAMENT DE CANET (erc)
«La moció per suprimir els càrrecs de confiança a l'Ajuntament és manipuladora i falsa»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
politica

Aragonès recela de la crida a la unitat de Puigdemont: “No m’en refiaria gaire”

barcelona
regne unit

El Parlament britànic aprova el pla per deportar migrants a Ruanda

barcelona
política

Zapatero: “Hauria estat tremendament negatiu veure Puigdemont a la presó”

barcelona
alemanya

Detenen l'assistent d’un eurodiputat d’AfD sospitós d’espiar per a la Xina

barcelona
Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts + Puigdemont x Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà
Eugeni Pibernat i Roig
Portaveu de Tots per Begur i Esclanyà (TxBE) i cap de l’oposició local

“Sense nous permisos d’obres no hi ha marge per invertir”

Begur
estats units

Desenes de detinguts en la Universitat Yale contra la guerra a Gaza

barcelona
guerra a gaza

Detinguts dos palestins a Jerusalem per atropellament

barcelona