Política

Trump duplica els efectius militars a Llatinoamèrica

Els EUA acusen Veneçuela d’aprofitar-se del coronavirus per introduir més droga al país

Maduro hi veu un gest per tapar la mala gestió de la pandèmia

El president dels EUA, Donald Trump, va ordenar dimecres “duplicar” el nombre de vaixells militars i soldats a les costes de Llatinoamèrica per lluitar contra el tràfic de drogues a l’est de l’oceà Pacífic i al mar del Carib, la qual cosa inclou Veneçuela i Mèxic. “No deixarem que els càrtels del narcotràfic s’aprofitin d’aquesta pandèmia per amenaçar la vida dels nord-americans”, va anunciar el president en una roda de premsa.

Trump va explicar que les operacions militars ja han començat, i que tenen el suport de 22 països més, que aportaran efectius castrenses i també informació. L’objectiu d’aquesta operació seran els càrtels mexicans i el cercle proper al president veneçolà, Nicolás Maduro, contra el qual la justícia nord-americana va presentar càrrecs la setmana passada per narcotràfic i pel qual ha ofert una recompensa de 15 milions de dòlars per qualsevol informació que porti a la seva captura.

El govern dels EUA assegura que els últims dies, els seus serveis d’espionatge han detectat que grups de narcotraficants planejaven aprofitar-se de la crisi generada per la pandèmia del coronavirus per introduir més droga al país, fet que, segons Trump, l’hauria dut a actuar ara.

Maduro, però, atribueix l’operació nord-americana a un intent del seu homòleg de “desviar l’atenció” sobre la “crisi humanitària” que viuen els Estats Units a causa de la pandèmia del coronavirus amb la creació d’una “escalada de declaracions contra Veneçuela”. El mandatari veneçolà va recordar que el secretari general de les Nacions Unides, António Guterres, ha demanat el cessament dels conflictes durant la pandèmia i va criticar “la dèria [de Trump] d’intensificar la bogeria contra Veneçuela”.

Maduro hi va afegir que si el que volen els EUA és vigilar el tràfic de drogues, “la cocaïna la produeix Colòmbia”. “Veneçuela té el rècord mundial de combat al narcotràfic”, va dir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones, tot i no respectar-los

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA