Política

Dos morts i cinc ferits en un atac amb ganivet a França

La fiscalia antiterrorista es fa càrrec de la investigació dels fets

L’acte enxampa el país en xoc pel coronavirus

Dues persones van morir i cinc més van resultar ferides, algunes de gravetat, en un atac perpetrat ahir a les onze del matí per un home amb un ganivet a Romans-sur-Isère, ciutat d’uns 33.000 habitants a 24 quilòmetres de Valença. L’agressor és un sudanès de 33 anys, demandant d’asil, en possessió, segons la premsa regional, d’un permís de residència des del 2017. En espera de l’interrogatori, la policia no ha ofert més detalls sobre la identitat de l’home, que no tenia antecedents previs ni havia estat assenyalat pels serveis d’intel·ligència. Les autoritats van detenir, a més, el seu company de pis amb qui vivia en aquesta localitat.

Segons testimonis dels fets, l’atacant va entrar en un estanc i allà va apunyalar els propietaris de l’establiment i alguns dels seus clients.

L’atac va fer saltar les alarmes en un país que els darrers anys ha estat objecte de diversos atacs gihadistes. Diversos testimonis dels fets asseguren que l’agressor va cridar “Al·là és gran” i, segons la cadena de televisió BFM TV, estava resant de genolls en àrab quan va ser detingut per la policia. La fiscalia antiterrorista ja s’ha fet càrrec de la investigació d’aquests fets. “Les primeres investigacions assenyalen un recorregut assassí determinat que buscava pertorbar greument l’ordre públic mitjançant la intimidació i el terror”, va indicar la fiscalia antiterrorista en un comunicat.

França està, des del 17 de març, en estat d’urgència sanitària per la crisi del coronavirus, que ha deixat més de 6.500 morts al país, per la qual cosa els ciutadans només poden sortir dels seus habitatges per comprar productes de primera necessitat o fer alguna activitat física breu a prop de casa.

Macron promet acció

El president francès, Emmanuel Macron, va prometre ahir que s’actuarà “per esclarir l’acte odiós”. “Els meus pensaments estan amb les víctimes de l’atac de Romans sur Isère, els ferits i els seus familiars. S’actuarà per esclarir aquest acte odiós que deixa en dol el nostre país, durament colpejat ja aquestes últimes setmanes”, va dir, en un missatge a Twitter el cap d’estat en al·lusió a la pandèmia del coronavirus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

L’Estat descarta que el Suprem actués amb “directrius”, al judici a l’1-O

BARCELONA
polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que la planificació de les infraestructures hídriques serà una prioritat

GIRONA
Orient Mitjà

Els EUA i el Regne Unit anuncien sancions contra l’Iran per l’atac contra Israel

Barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
orient mitjà

L’Iran avisa que podria revisar l’ús civil de la seva “doctrina nuclear”

barcelona
política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid