Política

Boris Johnson empitjora i és ingressat a l’UCI

El líder britànic cedeix la gestió del govern al ministre d’Afers Estrangers

Boris Johnson, hospitalitzat des de diumenge al vespre a causa del coronavirus, va ingressar ahir a la unitat de cures intensives (UCI) després que empitjorés el seu estat, segons va informar el govern britànic. Durant la jornada, un portaveu oficial havia assegurat que, tot i la persistència de símptomes de la Covid-19, el primer ministre britànic se sentia “animat” i havia passat bé la nit. La mateixa font informava que el líder conservador continuava dirigint la gestió governamental de la crisi sanitària des de l’hospital. Però, al vespre, després que els metges decidissin el seu ingrés a l’UCI, Boris Johnson va demanar al ministre d’Afers Estrangers, Dominic Raab, que el substituís, mentre instava la ciutadania a continuar complint les recomanacions del govern de quedar-se a casa i mantenir un distanciament social.

Boris Johnson, de 55 anys, va ser ingressat diumenge al vespre, deu dies després d’haver donat positiu per coronavirus. Durant aquest temps va estar confinat a la seva residència oficial. Els metges van decidir l’hospitalització com a mesura de precaució, ja que no li baixava la febre i li continuava la tos.

Ahir, abans de ser ingressat a l’UCI, el portaveu oficial no va revelar més detalls sobre el tractament que havia rebut fins llavors el primer ministre, però no va negar que hagués estat assistit amb oxigen. També es va referir als símptomes de la malaltia com a “persistents” i no com a “lleus” com fins llavors. Dos ministres van insinuar que Johnson necessitava repòs. En absència del primer ministre, Raab ja va presidir ahir al matí la reunió del comitè d’emergència que aborda la pandèmia. La reunió d’avui, però, ha estat suspesa. El govern britànic ha de decidir el proper cap de setmana si prolonga o dona per acabat el confinament general, tot i que alguns ministres veuen prematura aquesta mesura. El 27 de març, Johnson va informar que havia donat positiu en un test de coronavirus, però va continuar presidint reunions telemàtiques des de l’edifici de Downing Street on va passar l’aïllament. L’hospitalització es va comunicar poc després que les televisions emetessin un discurs de la reina per donar suport a la població davant la pandèmia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona