Política

El Consell de Ministres anuncia una pròrroga d’un mes en el pagament d’impostos per a pimes i autònoms

Montero explica que l’ingrés vital mínim “no es pot improvisar ni dissenyar d’un moment a l’altre”, però espera que “vegi la llum” en els pròxims mesos

Aquest dimarts al migdia han comparegut en roda de premsa des de la Moncloa els ministres de Sanitat, Salvador Illa, i la ministra d’Hisenda i portaveu del govern, María Jesús Montero.

La ministra portaveu del govern espanyols’ha referit a l’ingrés vital mínim i ha explicat que “no es pot improvisar ni dissenyar d’un moment a l’altre”, però espera que “vegi la llum” en els propers mesos. Durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Montero ha descartat que s’adopti una mesura “pont” anunciada pel vicepresident segon, Pablo Iglesias, i ha insistit que el ministre titular és el de Seguretat Social, José Luis Escrivá. “S’està fent en coordinació amb la vicepresidència d’Afers Socials”, ha dit, tot afegint que s’estan “accelerant els tràmits al màxim”. Montero ha insistit que és un “compromís de legislatura” i un “projecte ambiciós” que ha de permetre que cap família es quedi sense la renda mínima.

Montero també ha fet referència a l’informe de l’FMI que preveu una caiguda del 8% del PIB de l’Estat per a aquest any. En aquest sentit, la ministra ha dit que és “prematur” fer estimacions de l’impacte que tindrà la crisi del coronavirus en l’economia espanyola i ha afirmat que l’informe de l’FMI és “molt precoç i molt preliminar”. Montero ha remarcat que cal “més temps” per veure la “profunditat” de la crisi del coronavirus.

La ministra ha constatat que l’FMI apunta a “caigudes molt importants”, del 8% del PIB el 2020 i ha destacat que la previsió per a Espanya se situa “en uns entorns força similars” als dels països de l’entorn. “Potser l’única llum que apareix és el creixement projectat per a l’any vinent, del voltant del 4%”, ha dit Montero en roda de premsa aquest dimarts.

Respecte de la oferta de diàleg amb la resta de partits polítics per fer uns segons pactes de la Moncloa, Montero ha assegurat que els partits nacionalistes “no han de tenir absolutament cap temor respecte a que el govern d’Espanya pugui tenir cap ànim recentralitzador”. “No va amb nostre ADN”, perquè “considerem que l’Estat de les autonomies ha estat un èxit”, ha sentenciat. D’aquesta manera volia tranquilitzar les formacions nacionalistes que ja han mostrat les seves reserves davant la convocatòria de Sánchez.

Montero també ha explicat que el govern espanyol ha aprovat ampliar fins al 20 de maig el termini de presentació i liquidació d’impostos d’autònoms i de petites i mitjanes empreses (pimes) que tinguin una facturació inferior a 600.000 euros. Així doncs, podran pagar un mes després els tributs que havien d’abonar com a molt tard el 20 d’abril. Es tracta de la liquidació de l’Impost de l’IVA del primer trimestre, els pagaments fraccionats de l’IRPF i de l’Impost de Societats. Montero, ha explicat que la moratòria beneficiarà uns 3,4 milions d’empreses i autònoms, el 95% del total, i que la mesura tindrà un impacte de 3.558 milions d’euros en la seva liquiditat.

Illa: La relaxació del confinament només està en “fase d’estudi”

El ministre de Sanitat diu que algunes comunitats autònomes van demanar el control dels laboratoris privats de diagnòstic clínic
Redacció

El ministres de Sanitat, Salvador Illa ha comparegut aquest migdia després del consell de ministres en roda de premsa.

Durant la seva compareixença, el ministres ha explicat que “amb les dades d’avui podem confirmar que estem doblegant la corba. Continuem en un estat de confinament”. En aquest sentit, Illa ha contestat a preguntes dels periodistes i ha explicat que el desconfinament “està en fase d’estudi” i que el govern espanyol “actuarà amb la màxima prudència” pel que fa a una possible relaxació de les mesures pel que fa al confinament dels menors.

Illa ha estat preguntat per les informacions que deien que el govern havia requisat a 2.000 proves per detectar el coronavirus que l’empresa Siemens tenia preparades per quan els seus treballadors s’haguessin de reincorporar a la feina. En aquest sentit, Illa ha respost: “No hem requisat material a cap empresa” i que el que ha fet el govern espanyol és demanar a les empreses que notifiquin a l’administració quins tipus de materials tenen i en quines quantitats.

Illa també ha explicat que el consell de ministres celebrat aquest dimarts havia decidit posar a la disposició de les comunitats autònomes els laboratoris privats de diagnòstic clínic, i que s’ha pres aquesta decisió a petició d’algunes comunitats autònomes que, després d’”observar algunes situacions “al llarg d’aquesta setmana, volien que es “aclarís” aquest assumpte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que la planificació de les infraestructures hídriques serà una prioritat

GIRONA
Orient Mitjà

Els EUA i el Regne Unit anuncien sancions contra l’Iran per l’atac contra Israel

Barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
orient mitjà

L’Iran avisa que podria revisar l’ús civil de la seva “doctrina nuclear”

barcelona
política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Guerra a Gaza

Israel es prepara per a l'operació a Rafah

barcelona