Política

El líder nord-coreà continua sense aparèixer

Les versions contradictòries sobre la salut del líder nord-coreà, Kim Jong-un, continuen després que ahir es complissin 15 dies des de la seva última aparició pública. Kim –que es creu que té 36 anys–, obès, gran fumador i amb problemes de salut, segons diferents fonts, és objecte de nombroses notícies i múltiples rumors que fins i tot l’han arribat a donar per mort, amb poca certesa sobre el seu veritable estat de salut. L’última aparició pública del dictador nord-coreà va ser l’11 d’abril, quan va presidir una reunió del buró polític del Partit dels Treballadors.

La incògnita sobre el seu estat de salut està alimentada per les sospites que podria haver estat operat quirúrgicament recentment, amb complicacions posteriors de salut, enmig de la foscor informativa que regeix el país de nord.

L’agència oficial nord-coreana KCNA, que acostuma a cobrir amb molta cura les activitats del líder d’aquest país, està reproduint aquests dies missatges que suposadament ha enviat o rebut de polítics d’altres països. La ràdio estatal també va assenyalar que ahir Kim havia enviat les seves felicitacions a uns treballadors de la ciutat de Samjiyon, sense més detalls i sense que se sentís la seva veu.

De Kim no s’ha publicat cap foto des de fa mig mes, ja sigui visitant instal·lacions civils o militars, o supervisant assajos balístics o artillers, als quals sol assistir per dirigir les operacions, segons la propaganda oficial. De fet, va estar absent en la prova més recent, el 14 d’abril, quan Corea del Nord va llançar diversos míssils de creuer antibuc a aigües del mar del Japó (mar de l’Est per a les dues Corees), i el 15 d’abril en una festa nord-coreana, el Dia del Sol, quan se celebra el naixement del fundador del país i avi de l’actual dictador, Kim Il-sung (1912-1994), fet que va continuar alimentant les sospites sobre la seva salut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

orient mitjà

Von der Leyen demana a Israel i l’Iran que frenin l’escalada

barcelona
índia

Arrenca el procés electoral més gran i més llarg del món

barcelona

Israel llança un atac limitat de represàlia contra l’Iran

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional espanyola tramita una denúncia contra Otegi

barcelona