Política

Compareixença el 21 de maig per exposar el relleu al govern

Torra donarà compte sobre el canvi a Exteriors

Exigeixen explicacions sobre la gestió de les residències

El president, Quim Torra, compareixerà el 21 de maig al ple del Parlament per informar de la modificació en el govern arran de la dimissió, el 9 de març, d’Alfred Bosch com conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, i la seva substitució al cap de 12 dies per Bernat Solé, ja en ple estat d’alarma per la Covid-19, un fet que ha impedit fins ara donar les preceptives explicacions a la cambra. El ple també votarà la designació d’Assumpció Castellví, regidora a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, com a nova senadora per designació autonòmica de JxCat, en el lloc de Marta Pascal, que va dimitir fa unes setmanes. L’ordre del dia, acordat ahir en la junta de portaveus telemàtica, inclourà també la sessió de control al govern, la liquidació del pressupost del Parlament del 2019 i la votació sobre la convalidació de quatre decrets llei promulgats pel govern entre el 7 i el 28 d’abril amb diverses mesures socioeconòmiques i tributàries per fer front a la crisi. No inclourà, en canvi, la votació de la modificació del reglament, que els grups van continuar debatent ahir a la tarda en ponència a porta tancada, tot i que fonts consultades veuen a prop l’acord.

La CUP també va demanar en la junta de portaveus que es creï una comissió d’investigació sobre la gestió de les residències d’avis feta pel govern durant la pandèmia, tot i que no es va prendre cap acord i la petició va quedar de moment sobre la taula. El PSC també ha demanat un ple extraordinari pel mateix motiu.

Ja pensen com tornar a l’activitat

El ple del dia 21 començarà a les 9 del matí i es concentrarà en un sol dia, i, com l’anterior del 24 d’abril, tindrà un format reduït, ja que no coincidiran més d’una vintena de diputats a l’hemicicle. En la mesa d’ahir, això sí, el president, Roger Torrent, va avançar que la setmana que ve presentarà una proposta per a una reactivació presencial de l’activitat parlamentària tot adaptant-se a les noves mesures sanitàries. Així mateix, després que el vicepresident Josep Costa s’hagués queixat que ha de compartir amb Cs la gestió d’afers econòmics, Torrent va proposar ahir que a partir d’ara aquesta sigui col·legiada entre tota la mesa, tot i que ahir encara no es va prendre una decisió en aquest sentit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA
Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel prendrà les seves pròpies decisions sobre l’Iran

Barcelona
birmània

La junta militar trasllada Suu Kyi a un lloc d’arrest fora de presó

barcelona