Política

Albiol, nou alcalde de Badalona

El líder del PP recupera l’alcaldia de la ciutat pel desacord entre les forces d’esquerres

Guanyem es desmarca del preacord signat per la resta de partits per repartir l’alcaldia entre Sabater i Guijarro

Xavier Garcia Albiol (PP) s’ha proclamat alcalde de Badalona de nou. En un ple extraordinari aquest dimarts, la seva candidatura ha obtingut 11 vots, davant dels 10 de Dolors Sabater (Guanyem Badalona) i 6 de Rubén Guijarro (PSC).

Albiol ha promès el càrrec emocionat i el president de la Mesa li ha atorgat la vara de batlle. Així doncs, torna al capdavant del consistori, que va comandar entre 2011 i 2015, després d’haver guanyat les últimes tres eleccions municipals.

El líder del PP ha pogut recuperar avui l’alcaldia badalonina després que l’acord del bloc d’esquerres entre Dolors Sabater (Guanyem) i Rubén Guijarro (PSC) no hagi fructificat.

Els contactes s’han mantingut fins al darrer minut abans del ple en una sala annexa a la que s’ha habilitat al Badalona Centre Internacional de Negocis (BCIN) per a la celebració de la sessió en condicions de seguretat per la crisi de la covid-19.

L’acord plantejat pel PSC, que preveia repartir l’alcaldia durant un any i mig per a cadascun d’ells, ha estat signat pels comuns, ERC i JxCat, però no per Guanyem, que renega del repartiment de l’alcaldia a parts iguals.

Colau: “No ens hem de resignar a que la dreta racista governi Badalona”

L’alcaldessa de Barcelona diu que Guanyem i PSC poden “rectificar” i posar-se d’acord per una moció de censura
ACN

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha rebutjat aquest dimarts que el PP de Xavier García Albiol hagi recuperat l’alcaldia de Badalona pel desacord entre les forces d’esquerres. “No ens hem de resignar a que la dreta racista governi Badalona”, ha manifestat en una piulada en què afirma que “els errors es poden esmenar”.

“Només cal que Guanyem i PSC rectifiquin i es posin d’acord per una moció de censura”, ha afegit. Colau també ha felicitat la líder dels comuns a Badalona, Aïda Llauradó, “per defensar pacte progressista fins al final”.

ERC acusa el PSC d’haver facilitat l’alcaldia de Badalona a Albiol: “És imperdonable”

Els republicans es comprometen a construir un projecte “progressista” i “transformador” per a la ciutat
ACN

La secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta, ha acusat aquest dimarts el PSC d’haver “facilitat” l’alcaldia de Badalona al popular Xavier García Albiol.

En una publicació a Twitter, Vilalta ha dit que és “imperdonable” que Albiol hagi recuperat l’alcaldia i que “l’alternativa passava per la Dolors Sabater”. “Malauradament ja hem vist què ha fet el PSC: facilitar l’alcaldia al PP. Vergonya”, ha lamentat la republicana.

Per la seva banda, el president del grup parlamentari d’ERC, Sergi Sabrià, ha compartit les paraules de Vilalta i ha afegit que ERC treballarà per construir un projecte “progressista” i “transformador” per Badalona. “El PSC ha decidit facilitar l’alcaldia al PP i a Xavier García Albiol”, ha criticat Sabrià.

També en una piulada el vicesecretari general de vertebració territorial i partit obert d’ERC, Isaac Peraire, ha demanat “pensar i repensar” per què Albiol és alcalde. Peraire ha demanat “no tirar-se plats pel cap” i ha insistit que l’alternativa al popular passava per Sabater. Finalment, ha titllat la líder de Guanyem Badalona com una “vàlua per a l’esquerra a Badalona i al país”

La CUP acusa el PSC d’haver “regalat” l’alcaldia de Badalona al PP i retreu a ERC la seva actitud cap a Guanyem

Els anticapitalistes critiquen ERC per haver “torpedinat des del primer moment” el projecte de Sabater
ACN

La CUP ha acusat el PSC de “regalar” l’alcaldia de Badalona a “la dreta xenòfoba” del popular Xavier García Albiol i ha carregat contra ERC –i també contra comuns– per haver “prioritzat els interessos de partit” en lloc de donar el govern a Guanyem, encapçalat per Dolors Sabater. “No es tracta d’un conflicte entre ‘esquerres que no s’entenen’, sinó de la negativa del PSC a què Guanyem lideri el govern de la ciutat”, lamenten en un comunicat.

Els anticapitalistes han criticat que, “tot i formar part en un principi d’una mateixa coalició, ERC ha qüestionat i torpedinat el projecte de Sabater, debilitant la seva posició negociadora, oferint la seva renúncia i, a últim moment, carregant amb més força contra Guanyem que contra el PSC”.

Els cupaires, que donen suport i formen part de la candidatura Guanyem Badalona, recorden que Sabater “va donar una oportunitat” al PSC després de les eleccions, quan va ser investit alcalde Àlex Pastor, i que ara els socialistes “han preferit regalar l’alcaldia a la dreta xenòfoba d’Albiol”. També adverteixen que “és una mala notícia per a la ciutat i per al país” que Garcia Albiol governi ara Badalona, enmig de la crisi de la Covid-19.

La CUP també recorda que els socialistes van “acceptar retirar el veto” a Guanyem dilluns per negociar una alcaldia compartida i que “abans de l’inici del ple, el PSC ha canviat el preacord”, fet que ha “impossibilitat signar el preacord”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona