Política

El govern variarà els comptes sense la cambra

Budó insisteix que la pandèmia necessita un executiu que no estigui en funcions

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, va assegurar ahir que serà el consell de govern, i no el Parlament, qui modificarà el pressupost acabat d’aprovar per adaptar-lo a les necessitats de la recuperació de la crisi sanitària, social i econòmica. La portaveu del govern va recordar que les modificacions pressupostàries no cal que es tramitin a la cambra. Els diferents departaments de l’executiu estan estudiant els canvis que caldrà dur a terme.

Budó va remarcar que el pressupost incrementa la despesa 3.000 milions d’euros respecte als comptes del 2017, que estaven prorrogats fins a l’abril, però que el cost sobrevingut de la pandèmia està valorat en 4.000 milions. L’executiu espera una transferència directa no reemborsable milionària del fons de 16.000 milions per a les comunitats autònomes que el president espanyol, Pedro Sánchez, va anunciar per afrontar la crisi i està en espera d’una flexibilització del dèficit; aspira al fet que pugui ser superior a un 0,2%.

D’altra banda, Budó va insistir que ara no és moment de parlar d’eleccions, ja que la pandèmia requereix un govern que no estigui en funcions, i va avisar ERC –que vol pactar l’horitzó electoral– que la data és potestat exclusiva del president, Quim Torra. Budó va puntualitzar que al País Basc i a Galícia, on sí que aniran a les urnes –el 12 de juliol–, la legislatura havia acabat, mentre que Torra tot just ha complert dos anys al capdavant del govern de la Generalitat.

Sant Cugat vol la dimissió de Puigneró

El ple de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès va aprovar ahir una moció per demanar a “les formacions polítiques que han succeït CDC” que retornin els 167.040 euros que es van cobrar en comissions irregulars per la construcció d’un pavelló municipal, segons la sentència del Tribunal Suprem sobre el cas Palau. La moció demana també la dimissió dels càrrecs que estiguin ocupant actualment tots els qui van ser regidors de CDC al municipi fins al 2009, inclòs l’actual conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, que va ser regidor entre el 2005 i el 2015. La moció, presentada pel govern d’ERC, el PSC i la CUP, va rebre el suport de Ciutadans i l’únic vot en contra de JxCat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona