Política

Merkel defensa alleujar el deute als més pobres

Analitza l’impacte de la pandèmia amb líders d’organismes internacionals

Els països rics haurien d’ajudar els més pobres a superar la crisi de la Covid-19 mantenint les ajudes al desenvolupament i estudiant mesures d’alleujament que vagin més enllà d’una moratòria en el pagament del deute, va declarar ahir Angela Merkel després de reunir-se en videoconferència amb els líders d’organitzacions internacionals com ara el Fons Monetari Internacional, el Banc Mundial i l’Organització Mundial del Comerç, per analitzar l’impacte de la pandèmia sobre l’economia global.

Els principals creditors internacionals van acordar, el mes passat, alleujar el pagament del deute als països amb menys renda del món per ajudar-los a concentrar els seus esforços en la lluita contra el coronavirus, que ha causat el daltabaix econòmic més important de l’economia global des dels anys 30. En la roda de premsa posterior a la videoconferència, Merkel va insistir que cal fer més per ajudar els més vulnerables. “Per Alemanya, això vol dir no retallar en ajudes al desenvolupament, sinó invertir-hi més i reorganitzar fons [...] per gestionar més bé aquesta situació de pandèmia”, va afirmar la cancellera. Durant la reunió, els líders van coincidir a assenyalar que la crisi del coronavirus ha augmentat el risc de proteccionisme arreu del món. “Hem vist el perjudici que causa el col·lapse de les cadenes de producció”, hi va afegir la cancellera, que va reiterar que Alemanya vol reforçar l’imperi de la llei i el sistema comercial internacional.

No renacionalitzar

Merkel va admetre que una de les lliçons de l’actual crisi sanitària és la necessitat, per a Alemanya i altres estats europeus, de diversificar les cadenes de subministrament perquè siguin menys dependents d’un sol país o subministrador.

“Amb tot, la resposta a la pandèmia no ha de ser renacionalitzar totes les cadenes internacionals de subministrament ara. Fent això, tothom en pagaria un preu molt alt”, va assegurar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia