Política

Sánchez vol turisme al juny i llança l’ingrés mínim d’Iglesias

Reactiva l’oferta de sol i platja per rebre forans al juliol i visitants de comunitats abans

850.000 llars cobraran l’ajut al juny

Exigeix “convivència” i no “odi”, però parla de casos aïllats i no de crisi

Insta ERC a no barrejar la taula amb la salut

“Animo des d’ara a planificar les vacances per la nostra geografia”

Un motiu de Pedro Sánchez per pilotar la desescalada i no cedir el comandament a la Generalitat i a la resta era tenir el poder d’anunciar bones noves després de carregar amb mesos d’anuncis impopulars com ara el del confinament, i ahir va comparèixer per entonar un primer cant a la nova normalitat amb la represa de la lliga de futbol el 8 de juny i l’inici del turisme. “Hi haurà temporada turística aquest estiu. I convido públicament establiments turístics, bars i restaurants, destinacions de platja i d’interior, a preparar-se des d’ara per reprendre l’activitat d’aquí a pocs dies. Que estiguin a punt”, avisa. Els anuncis del president es completen amb el llançament de l’ingrés mínim vital dimarts, el tòtem de Pablo Iglesias i que el vicepresident volia capitalitzar.

En espera que es plasmi en el BOE, el pla del govern és que el turisme entre comunitats s’activi a finals de juny i que els forans arribin al juliol. “Turistes, Espanya us espera des del juliol”, els va dir Sánchez mirant a càmera. I alhora convida la població a fer vacances per la Pell de Brau i a no sortir de la frontera. “Animo els espanyols a planificar les vacances des d’ara i a aprofitar les meravelles de la nostra geografia”, oferia.

L’esperat ingrés mínim vital, encallat per disputes del vicepresident Iglesias i el ministre de Seguretat Social, José Luis Escrivá, finalment s’aprovarà en el Consell de Ministres de dimarts. Després que la vicepresidenta Nadia Calviño hagi derrotat Iglesias amb la no derogació íntegra de la reforma laboral de Mariano Rajoy, ahir Sánchez es reservava per a ell l’anunci d’una mesura estel·lar: 850.000 llars –la meitat, amb fills– tindran dret a cobrar l’ingrés des del juny. La mesura costa uns 3.000 milions anuals a les arques. “El govern no mirarà cap a una altra banda mentre els nostres compatriotes formen cues per menjar”, avisa Sánchez.

Amb el pas a la fase 1, Sánchez viu manifestacions diàries animades per Vox –la d’ahir omplia Madrid de cotxes– i xocs violents al carrer, com ara a Moratalaz, així que exigeix “convivència” i no “odi”. Però creu que es tracta de “casos aïllats” i no d’una crisi de convivència com la que ell veia a Catalunya.

Ara que l’estat d’alarma venç el 7 de juny amb la cinquena pròrroga, Sánchez no descarta exigir-ne una sisena al Congrés. “En funció de les dades”, va dir. I no només no descarta buscar de nou Cs i el PNB tot i el vodevil del pacte amb Bildu, sinó que ara acota el temari a ERC perquè no hi barregi la taula de governs. “El debat té a veure amb la salut i amb res més”, respon Sánchez a l’ultimàtum d’ERC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona