Política

Justícia lamenta “l’error” sobre el permís a Sànchez i al·lega que treballar a La Crida “no s’ajusta” al programa

La junta de tractament ha elevat la decisió al jutjat de vigilància penitenciària “que té l’última paraula”

El departament de Justícia ha lamentat “l’error” en relació al permís laboral de Jordi Sànchez, ja que en un primer moment va informar d’un acord favorable perquè pogués treballar a La Crida Nacional per la República.

Aquest mateix diumenge, però, Sànchez ha denunciat que la junta de tractament no li havia avalat la petició. Segons Justícia, la junta hi va votar des d’un primer moment desfavorablement i ha lamentat “el perjudici que la comunicació hagi pogut causar”.

Segons el departament, la junta de tractament no va avalar la proposta perquè “no s’ajustava a les condicions establertes al Programa Individual de Tractament”. Tot i això, el departament ha elevat l’acord al jutjat de vigilància penitenciària, que és qui té “l’última paraula”.

La Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima ha detallat que el vot contrari a la proposta de Sànchez s’ha basat en què el PIT estableix que la reinserció laboral serà “en l’àmbit privat, la docència o una activitat similar, d’acord amb la seva formació acadèmica i perfil professional”.

En aquest sentit, assenyalen que “el seu PIT no contempla la possibilitat de desenvolupar una activitat laboral vinculada a l’activisme social o polític”.

“El departament de Justícia subratlla la independència dels professionals de les juntes de tractament, que actuen subjectes al Reglament Penitenciari, al marge de criteris polítics o partidistes. Les seves decisions en relació amb els 100.2 van directament de la presó fins als jutjats, tal com estableix la llei”, remarquen en un comunicat.

El polític pres per l’1-O va demanar poder tenir un permís per treballar a la Crida. El dijous, el departament va difondre que avalava la sortida de la presó cinc dies a la setmana 12 hores diàries per fer l’activitat laboral i de voluntariat però Sánchez ha dit aquest diumenge que després se’l va informar que no s’havia tramitat la sol·licitud d’oferta laboral i donaven tràmit a la possibilitat de tres hores diàries tres dies a la setmana per fer voluntariat.

Sànchez ha denunciat que la naturalesa sociopolítica de la Crida i la defensa de la independència “no pot ser causa de la negativa” per tramitar el permís i, de ser així, creu que s’estaria imposant una inhabilitació “extrajudicial” i una condemna “complementària”. A més, ha acusat el departament de “mala praxi”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona