Política

La jutgessa que investiga el 8-M cita el delegat del govern espanyol a Madrid com a investigat

Adverteix que la filtració de documents del cas pot donar pas a conseqüències penals

La jutgessa que investiga la denúncia contra l’executiu de Pedro Sánchez per haver permès la celebració del 8-M els dies previs a la declaració de l’estat d’alarma, Carmen Rodríguez-Medel, ha citat com a investigat el delegat del govern espanyol a Madrid, José Manuel Franco.

La jutgessa actua –entre altres– en funció de l’informe de la Guàrdia Civil crític amb la gestió del govern espanyol que ha provocat la destitució del coronel Diego Pérez de los Cobos per pèrdua de confiança del ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska.

Part del contingut de les actuacions s’ha filtrat a la premsa i la jutgessa adverteix ara que noves filtracions podrien donar lloc a conseqüències penals.

La jutgessa no només cita Franco com a investigat, sinó que també demana a la Policia Judicial les resolucions que aquest ha dictat sobre manifestacions entre el 5 i el 14 de març del 2020. A més, reclama al Ministeri de Sanitat que enviï els informes i recomanacions que ha emès i rebut en aquests mesos, i que clarifiqui si les va remetre a la delegació del govern espanyol a Madrid. També cita com a testimonis diversos càrrecs de la delegació del govern espanyol a Madrid.

La jutgessa també inclou a la interlocutòria elements relacionats amb la polèmica sobre el cessament del coronel Pérez de los Cobos, que es produeix després que la Guàrdia Civil emetés un informe crític amb el director del Centre d’Alertes Sanitàries, Fernando Simón, i de la publicació d’algunes de les informacions a la premsa.

En referència a les recents filtracions, la magistrada ha reiterat que la Policia Judicial “ha de guardar rigorosa reserva sobre l’evolució i el resultat de les concretes investigacions que hagin estat encomanades, així com el seu resultat i totes les informacions que n’obtinguin com a resultat, de manera que només s’informarà aquesta magistrada”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona