Política

Grande-Marlaska desvincula el cessament de Pérez de los Cobos de l’informe del 8-M

El ministre d’Interior emmarca el relleu de coronel de la Guàrdia Civil en la “normal reconstrucció d’equips” en l’àmbit de la “màxima confiança”

Assegura que la sortida del número 2 del cos, Laurelino Ceña, ja estava prevista per jubilació i es va ajornar per la pandèmia

El ministre espanyol d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha desvinculat el cessament del cap de la Guàrdia Civil a Madrid, el coronel Diego Pérez de los Cobos, de l’informe sobre les manifestacions del 8 de març que el cos policial va remetre a un jutjat que investiga les mobilitzacions.

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres d’aquest dimarts, Grande-Marlaska ha assegurat que no té l’esmentat informe i ha situat el relleu de Pérez de los Cobos en un procés normal d’actualització de càrrecs de confiança que es va iniciar al gener per impulsar el cos.

En aquest sentit, ha defensat que la destitució del coronel respon “únicament” a una “política raonable i normal de reconstrucció de nous equips i dins l’àmbit de màxima confiança que qualsevol dirigent polític planteja”. Ha explicat que no es tracta de “perdre o no perdre la confiança sinó de rodejar-se de les persones de major confiança”.

Grande-Marlaska ha lloat el “currículum i l’historial exemplar” de Pérez de los Cobos, però ha afegit que “a la guàrdia civil hi ha altres efectius que tenen també uns currículums exemplars”.

El titular d’Interior ha dit que després dels seus més de 30 anys de carrera judicial té molt “clares” les competències que té un ministre i les que té un jutge. “No conjugo la paraula ingerència, ni la conjugaré mai”, ha sentenciat.

El ministre ha insistit que no hi ha cap “circumstància estranya en la decisió”. Ha assenyalat que el departament està immers en la remodelació del cos policial i que tot plegat va començar amb el nomenament de la directora general de la Benemèrita, María Gámez, al mes de gener.

Segons ha dit, la pandèmia va aturar el procés de renovació i l’entrada ara a la fase de desescalada permet “reprendre alguns canvis”.

En aquest context, ha indicat que la dimissió anunciada avui del director adjunt operatiu de la Guàrdia Civil (DAO), Laurentino Ceña, estava acordada i prevista per al 2 de juny. Ceña es va jubilar el passat 23 de març però va continuar al càrrec per la pandèmia.

Grande-Marlaska ha anunciat que el nou número 2 de la Guàrdia Civil serà el general de divisió Pablo Salas Moreno, ara cap del servei d’Informació del cos, que ascendirà a tinent general.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Brussel·les expedienta Espanya per una transposició incorrecta de la presumpció d’innocència

barcelona
iran

L’Iran condemna a mort un raper per donar suport a les protestes de Mahsa Amini

barcelona
Política

Mor Andreu José Mestres, el batlle més longeu de Collbató (1983-1995)

política

La CUP proposa un pla de xoc a l’escola per fer front al retrocés del català

salt
rússia

Detenen el viceministre de Defensa acusat d’haver acceptat un suborn

barcelona
política

El govern nega que amagués l’acord per actualitzar les condicions de Hard Rock

barcelona
guerra a gaza

Israel mobilitza dues brigades de reservistes en el sud de Gaza

barcelona
política

ERC exigeix que la Policia marxi de la Prefectura de Laietana

barcelona
Estats Units

El Senat aprova el paquet d’ajuda militar de 95.000 milions a Ucraïna, Israel i Taiwan

Barcelona