Política

Dos mesos a Blanes sense pagar la taxa de la via pública

El ple aprova bonificacions als bars i restaurants

Un regidor de Cs plega i fa tombar una moció del seu exgrup

El ple de Blanes va aprovar ahir bonificacions i exempcions de la taxa d’ocupació pública per pal·liar els efectes de la Covid-19 en la restauració. Tal com l’equip de govern, d’ERC i Blanes En Comú Podem, havia proposat en la junta de portaveus del dilluns 18, l’Ajuntament alliberarà de pagar la taxa municipal durant els dos primers mesos de confinament.

El decret del dia 19 de l’alcalde, Àngel Canosa (ERC), permet que bars i restaurants puguin ampliar fins a un màxim del 50% l’espai a la via pública. La mesura deixa clar que des de l’inici de l’estat d’alarma i fins al 17 de maig els locals no hauran de pagar cap taxa per ocupació i que a partir del dilluns 18, amb l’entrada de la fase 1 de la desescalada, els responsables només hauran de pagar el 25% de la superfície ocupada. Per tant, la bonificació és del 75%. El pagament es podrà fer el gener del 2021, va dir l’edil d’Hisenda, Carlos Garzón (ERC), en la sessió d’ahir.

L’ajornament de taxes fins al juliol ha fet que l’equip de govern hagi demanat una pòlissa de crèdit de12 milions d’euros al Consell Comarcal de la Selva per tenir liquiditat. Els gestors en demanaran una altra al juny.

Sobre la modificació de l’ordenança de la via pública aprovada ahir, Joel Comas (Junts) va agrair que l’equip de govern “hagi fet [finalment] els deures”, però Pepa Celaya (PSC) i Christian Ortiz (Cs) van ser més contundents. Celaya va dir que la mesura “queda curta” i Ortiz que “després de 60 dies” ho havien “aconseguit”. Canosa va acusar l’oposició del bloqueig i va dir que no tenen més remei que recórrer als bancs.

Nova etapa

En el ple, Jose Antonio Morcillo va renunciar com a regidor de Ciutadans. Més tard, amb el seu vot, Morcillo va ajudar a tombar una moció d’urgència proposada per la seva exformació i el PSC i que Junts avalava. Volien que es creés un fòrum amb càrrecs electes i agents socials i econòmics per a la reactivació. ERC, En Comú Podem i l’exmembre de Cs ho van impedir. “Això no és urgent, és demagògia”, va etzibar Jordi Urgell, el primer tinent d’alcalde.

LA XIFRA

11
vots
(incloent-hi el de l’edil no adscrit) van impossibilitar que es debatés una moció del PSC i Ciutadans sobre el virus.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Montero afirma que l’Estat protegeix els “interessos de Catalunya” transferint-hi recursos “suficients”

barcelona
política

El Govern va renovar el compromís amb Hard Rock abans de pactar els pressupostos

barcelona
Maite Selva i Huertas
Alcaldessa de Begur (Sempre per Begur i Esclanyà - JxCat)

“El Conservatori del Litoral ens semblaria una eina útil”

Begur

Fragmentats a buscar un estat

Barcelona
política

Calma després de la tempesta

barcelona
la crònica

“Necessitem un conflicte amb Espanya”

política

Llibres, roses i un 12-M pel mig

Barcelona
Convergents

L’últim centre sobiranista

front nacional

L’altra ultradreta