Política

Diada d’acció a les xarxes per tenir ressò internacional

L’Assemblea triarà entre unes 60 propostes de les territorials amb l’objectiu de fer soroll a les xarxes socials

Vol assegurar la presència al carrer amb actes a totes les comarques del país

L’ANC ha fet una crida a les assemblees territorials perquè proposin accions per a la Diada, una petició que es fa cada any, però amb més raó aquest, tenint en compte les restriccions preventives per la pandèmia de la Covid-19, explica el vicepresident, Josep Cruanyes: “Els altres anys estava bastant clar que es feia una gran manifestació”, una opció que ara no està prevista. Tancat el termini, el secretariat nacional ha rebut una seixantena de propostes que ara haurà de valorar la comissió organitzadora. En poques setmanes caldrà encaixar les propostes compatibles amb les condicions restrictives i es preveu presentar els actes a finals de juny, perquè cal preveure amb temps els mitjans tècnics i materials necessaris.

Molt descentralitzada

“Atesa la situació, aquest any serà una Diada molt descentralitzada”, confirma Cruanyes, en què es faran actes i concentracions en molts més llocs que el 2016, quan es van fer cinc manifestacions simultànies a Barcelona, Lleida, Tarragona, Salt i Berga.

Caldrà coordinar els actes que es faran o retransmetran a través d’internet i xarxes socials amb els que es faran al carrer, ja que no es vol renunciar a ser-hi, tenint en compte que previsiblement l’11 de setembre les mesures de distanciament social no seran tan restrictives com avui, confia el vicepresident. També es coordinarà la intervenció conjunta que els representants de l’ANC fan al costat del vicepresident d’Òmnium i altres oradors.

Parlaments per decidir

“S’ha d’acabar de veure” si es farà un parlament central que es reproduirà en la resta de concentracions o es coordinaran les intervencions a distància des de diferents punts. La major descentralització de la Diada feta fins ara requerirà la mobilització de totes les assemblees territorials per organitzar els actes a les seves comarques. “Al Vallès, on hi ha grans ciutats, probablement es farà més d’un acte al carrer, mentre que al Pallars potser es concentrarà en un punt”, posa com a exemple el vicepresident en funcions de l’ANC.

En qualsevol cas, Cruanyes també avança que es preveurà un pla B en la programació de la Diada en cas que hi hagi una revifada de contagis que obligui a restringir de nou la presència al carrer.

De fet, un pla B que, en certa manera, formarà part del programa oficial, tenint en compte que enguany ja està previst fer diversos actes virtuals. En l’apartat virtual, Cruanyes avança que es volen dur a terme “accions de xarxa que tinguin ressò a tot el món”.

LA XIFRA

9
diades
independentistes haurà organitzat l’ANC amb la d’enguany. Serà la primera sense una gran manifestació.

LA FRASE

En el programa virtual es volen fer accions de xarxa que tinguin ressò a tot el món
Josep Cruanyes
vicepresident en funcions de l’anc


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona