Política

Suport als joves que jutjaran avui a Girona

Charaf i Ibrahim són els primers a seure al banc dels acusats per les protestes contra la sentència del procés

Més de dues-centes persones es van reunir ahir a la plaça del Vi de Girona per donar suport a Charaf Fadlaoui i Ibrahim Afkir, que seran jutjats avui i demà a la sala 3 de l’Audiència de Girona acusats de desordre públic, atemptat contra l’autoritat i lesions i danys. El judici de Charaf i Ibrahim, que ja fa més de 260 dies que són en presó preventiva, serà el primer que es fa al país contra les imputacions que es deriven de les protestes postsentència. “Comencen els judicis amb dues persones especialment vulnerables, i la justícia espanyola ho fa molt conscientment i intenta buscar una exemplificació”, van dir ahir els representats del grup de suport a Charaf i Ibrahim, Alerta Solidària.

Els dos joves van ser detinguts la matinada del 17 d’octubre, acusats de llançar pedres contra un furgó policial que protegia la caserna de la policia estatal de Pedret, a Girona, i ferir-ne el conductor i el copilot. Després de passar a disposició judicial, se’n va decretar l’empresonament perquè el titular de la sala 3 de l’Audiència de Girona va considerar que hi havia risc de fuga per falta d’arrelament. Els dos joves sempre han mantingut que no van protagonitzar els fets que se’ls imputen.

“Volem destacar que es tracta d’uns fets absolutament sobredimensionats i molt poc provats”, van dir ahir els representant del grup de suport als dos joves. Van denunciar també que el govern espanyol, el més progressista de la història, “continua enviant instruccions perquè els fiscals es dediquin a allargar al màxim el marc tecnològic del Codi Penal i demanin la pena d’un homicidi (9 anys de presó) a cadascun dels joves”. En el decurs de l’acte van demanar a la Generalitat, que actua com a acusació particular, que avui i demà no es presenti al judici i “deixi el seient buit”.

LA XIFRA

9
mesos
de presó preventiva han estat els dos joves al centre penitenciari de Puig de les Basses de Figueres.

Retiraran l’acusació a detinguts a la Ciutadella

El govern va anunciar ahir que retirarà l’acusació contra sis manifestants acusats pels incidents al parc de la Ciutadella del 30 de gener del 2018, quan s’havia de debatre a l’hemicicle la investidura del president Carles Puigdemont. La manifestació dels voltants del Parlament va acabar amb incidents i alguna detenció. Legalment, la Generalitat forma part de totes les acusacions que els jutjats tramiten en cas que el possible perjudicat o implicat sigui algun funcionari, en aquest cas del cos de Mossos d’Esquadra. El govern va recordar ahir que no hi ha ni tan sols data per anar a judici i, per tant, legalment la Generalitat no té l’opció de tràmit i no es pot fer res més que esperar per fer qualsevol revisió. Quan estigui fixada la data, “amb tota probabilitat, la Generalitat es retirarà de l’acusació” perquè s’ha constatat que no hi ha hagut ferits, van garantir ahir fonts del govern. La posició prèvia va en la línia d’altres actuacions, com ara en el cas dels investigats pels incidents de Lledoners, en què s’ha retirat l’acusació a 6 de les 9 persones, i s’està en negociació amb els advocats de les altres tres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones, tot i no respectar-los

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA