Política

Macron promet 100 miliards per reactivar l’economia

El president francès revela les directrius del pla de reconstrucció econòmica durant la festa nacional

Anuncia que l’ús de mascaretes serà obligatori en espais tancats a partir de l’agost

Cent mil milions d’euros. És la xifra que Emmanuel Macron va posar ahir sobre la taula per evitar una tardor calenta a França. El president francès va anunciar ahir les directrius del pla de reconstrucció amb què pretén reactivar l’economia gala. “Tinc un objectiu en els propers sis mesos: evitar el major nombre d’acomiadaments i reduir-ne la importància amb les mesures d’urgència que adoptem”, va assegurar en una entrevista televisada des de l’Elisi.

Després d’haver-s’hi resistit des de la seva arribada a la presidència el 2017, Macron va recuperar la tradició de l’entrevista televisiva del cap de l’Estat durant la festa nacional del 14 de juliol. Aquesta intervenció es produïa en un moment en què el dirigent centrista ha canviat de govern amb l’objectiu d’iniciar una “nova etapa” en el seu mandat després de la crisi sanitària. Macron va reconèixer, però, que “hi ha signes que [l’epidèmia] torna a créixer”, i va anunciar que a partir de l’agost l’ús de mascaretes serà obligatori a tots els espais públics tancats.

Tanmateix, el president té la mirada posada en l’impacte econòmic i social de la pandèmia. Per contenir-lo, va anunciar la creació de 300.000 “contractes d’inserció” per als diplomats de nou. També vol suprimir les cotitzacions socials dels contractes per als joves. Aquestes mesures formaran part del pla de reconstrucció al qual l’executiu destinarà uns 100.000 milions, després d’haver-ne gastat uns 134.000 durant el confinament. Macron va revelar-ne les principals directrius després d’haver participat en la tradicional desfilada militar a París, que no es va celebrar als Camps Elisis, sinó a la plaça de la Concòrdia. També hi eren presents representants del personal sanitari i d’altres professions clau durant el confinament.

El nou primer ministre, Jean Castex, firmava abans-d’ahir un pla de concertació amb què augmentarà en 180 euros el salari d’infermeres i auxiliars sanitaris. “Fa deu anys que el nostre sou ha estat congelat. Volem un augment de 300 euros”, lamentava Rachida Abdelli, una infermera present ahir en una manifestació a París, organitzada per sindicats, armilles grogues i col·lectius del personal sanitari. Res no augura una tardor tranquil·la per a Macron.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona