Política

Albiach considera “problemàtic” que un 40% dels treballadors de la petroquímica de Tarragona estiguin externalitzats

La presidenta de Catalunya En Comú Podem afirma que Salut “no ha mogut ni un dit” per ampliar el CAP Torreforta

La presidenta de Catalunya En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha afirmat aquest dimecres durant una trobada amb veïns dels barris de Ponent de Tarragona que veu “de manera problemàtica” que un 40% dels treballadors del complex petroquímic de Tarragona estiguin externalitzats.

Per Albiach, aquestes subcontractacions repercuteixen en la qualitat laboral i “la precarietat va en detriment de la seguretat”. La presidenta dels comuns s’ha reunit aquest dimecres amb membres del comitè d’empresa d’IQOXE i també amb veïns dels barris de Ponent de Tarragona per conèixer la situació dels CAP de Torreforta – La Granja i Bonavista. Sobre el primer, fa un any la Generalitat va anunciar que s’ampliaria, però Albiach ha assenyalat que Salut “no ha mogut ni un dit” i ha denunciat que està col·lapsat.

Albiach ha destacat que tant el CAP Torreforta – La Granja com el CAP Bonavista tenen les línies telefòniques per demanar hora “col·lapsades”. “Només es pot demanar cita prèvia en línia”, i ha afegit que això és un problema per a la gent gran. Els dos centres donen servei a unes 35.000 persones. “La que ha d’esperar al CAP no té lloc per seure i ha per esperar a ser atesa”, ha lamentat. En aquesta línia, ha considerat “imprescindible reforçar l’assistència primària”, que a parer seu “ha de ser el cor del sistema sanitari, perquè si no veiem que les urgències es col·lapsen”.

En referència a IQOXE, Albiach ha demanat al Govern que la redacció del nou Plaseqta compti amb la participació dels veïns i sindicats. També ha recollit la “preocupació dels veïns pels índexs de contaminació de la indústria petroquímica”, que per ella ha de ser més sostenible. “En funció d’aquesta sostenibilitat, estarà garantida la seva continuïtat. En depenen milers de llocs de treball i volem conservar-los”, ha completat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona
política

Podem es desdiu i no es presentarà al 12-M

barcelona