Política

Explicacions de ministres per l’espionatge

Maragall proposa que en compareguin deu de Defensa, Interior i Afers Estrangers

El dipu­tat d’ERC i excon­se­ller d’Acció Exte­rior, Ernest Mara­gall, pro­posa la com­pa­rei­xença al Par­la­ment dels dar­rers deu minis­tres de Defensa, Inte­rior i Afers Estran­gers del govern espa­nyol perquè donin expli­ca­ci­ons sobre el cas d’espi­o­natge als mòbils de diver­sos diri­gents cata­lans com ell mateix, el pre­si­dent del Par­la­ment, Roger Tor­rent; el con­se­ller de Polítiques Digi­tals, Jordi Puig­neró; l’exdi­pu­tada Anna Gabriel, o el direc­tor del Con­sell per la República, Sergi Miquel. A la comissió d’estudi sobre els drets civils i polítics, Mara­gall va dema­nar ahir als grups par­la­men­ta­ris suport per dema­nar les com­pa­rei­xen­ces dels exmi­nis­tres de Defensa Pedro Morenés i María Dolo­res de Cos­pe­dal, i de l’actual, Mar­ga­rita Robles; els de l’Inte­rior Jorge Fernández Díaz i Juan Igna­cio Zoido, i l’actual, Fer­nando Grande-Mar­laska; així com els d’Afers Estran­gers José Manuel García-Mar­ga­llo, Alfonso Das­tis i Josep Bor­rell, i l’actual, Arancha González. D’altra banda, el pre­si­dent del Par­la­ment, Roger Tor­rent, va aler­tar ahir que “és el pri­mer cop que a Europa es té constància d’espi­o­natge a polítics”, i hi va afe­gir que aquest fet també és un cas de “cor­rupció”, apro­fi­tant que inau­gu­rava la I Cimera con­tra la Cor­rupció que té lloc a Cata­lu­nya. D’altra banda, quinze sin­di­cats de Cata­lu­nya, el País Valencià, les Illes, el País Basc, Astúries, les Canàries, Anda­lu­sia i el con­junt de l’Estat exi­gei­xen al govern espa­nyol que inves­ti­gui i depuri res­pon­sa­bi­li­tats perquè no es repe­teixi l’espi­o­natge polític.

Primera Cimera contra la Corrupció

La I Cimera contra la Corrupció va tenir lloc ahir a l’auditori del Parlament, organitzada per l’Observatori Ciutadà contra la Corrupció i amb presència de tots els grups parlamentaris però també de representants de les sindicatures, Antifrau, l’Agència Tributària i una trentena d’entitats i associacions signants del pacte contra aquesta xacra. Una comissió executiva que es constituirà al setembre tirarà endavant el pla de treball per tal d’aprovar en dos anys totes les mesures en la pròxima cimera. Entre altres es proposa una nova llei de finançament dels partits, revisar les incompatibilitats dels càrrecs públics o la tutela dels alertadors per part d’una oficina d’Antifrau.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.