Política

Iceta acusa Torra de buscar la confrontació i no governar

En una carta a la militància, el líder del PSC s’erigeix com l’única alternativa a la “mala gestió” de l’executiu actual

Zaragoza afirma que ERC i JxCat prioritzen la batussa interna al diàleg amb l’Estat

Enmig de l’estiu més atípic des de totes les vessants possibles i imaginables, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha fet pública una carta a la militància per fer balanç del curs polític que queda enrere, i començar a sembrar el terreny per al que s’encetarà un cop s’acabin les vacances. Amb la perspectiva d’unes eleccions al Parlament que estan anunciades però no convocades, i com a tal no tenen data en el calendari, el dirigent socialista multiplica les crítiques cap a l’actual govern de la Generalitat, i més explícitament al seu president, Quim Torra, de qui diu que no exerceix i que només està centrat a buscar “la confrontació” amb l’Estat. “Durant aquest curs polític s’ha esforçat a demostrar que no és president per gestionar Catalunya”, exposa Iceta, que també fa una descripció palmària del conjunt de l’executiu ERC-JxCat: “Cap lideratge, cap mostra de bona gestió, cap signe de bon govern a la vista. Sense nord, sense cohesió, sense prioritats, sense lideratge i sense la mínima eficàcia exigible a un govern que mereixi aquest nom”, es pot llegir en la missiva, que corona la descripció parlant “d’un executiu totalment deslleial amb la resta d’institucions i, a nivell intern, dividit, enfrontat i sense rumb”.

Entrant ja en matèria electoral, el líder del PSC diu que la maquinària del partit està greixada per quan toqui a les urnes, i no mostra el més mínim dubte a vaticinar que si l’independentisme té possibilitats matemàtiques de tornar a sumar majoria, tornarà a haver-hi pacte que tindrà com a resultat més “mal govern, el malbaratament de recursos, temps, energies i oportunitats”. Enfront d’això, continua, l’única alternativa sòlida que hi veu són els socialistes. “Només el PSC està en condicions d’encapçalar un executiu no frontista, progressista i d’esquerres, integrador, que posi per damunt les prioritats reals de la gent real. Això, o quatre anys més del mateix”, pronostica Iceta, que tanca la seva carta donant un consell a les bases del partit que es pot fer extensiu, però, al conjunt de la població: “La tardor serà intensa, o sigui que aquells que pugueu gaudir d’uns dies de vacances, descanseu, per tal de retrobar-nos al setembre amb les piles carregades.”

Zaragoza, també

De manera paral·lela, el diputat del PSC al Congrés José Zaragoza va aprofitar també ahir una entrevista a Catalunya Ràdio per afirmar que el govern espanyol té la voluntat que se celebri una altra reunió de la taula de diàleg, però va qüestionar que es pugui dir el mateix de JxCat i ERC, ja que, a parer seu, estan més entossudits a fer-se la “competència” i “la traveta” entre ells. Igualment, també va retreure al president Quim Torra no haver assistit a la darrera reunió de presidents autonòmics, en què es va parlar dels fons europeus de reconstrucció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona