Política

La CUP celebra que ha impedit “pactes” previs al judici del 3%

Veu “acomplerts” els objectius perquè és acusació particular des del 2017

La CUP celebra el final de la fase d’instrucció i l’anunci del judici a l’Audiencia Nacional pel cas 3%, de presumpte finançament irregular de CDC, perquè veu “acomplerts” els objectius que buscava presentant-se com a acusació particular des del 2017, ja que creu que ha assegurat que “no hi haguessin pactes ni maniobres que busquessin la impunitat” dels que presumptament haurien extret de l’erari públic “grans quantitats de diners”. Això sí, la diputada cupaire Maria Sirvent lamentava que s’han sentit “sols”. En un acte a Sant Cugat –on formen part de l’equip de govern, que també ha comparegut com a acusació particular en la causa per les irregularitats denunciades a l’Ajuntament durant l’etapa convergent, tal com preveia el seu acord amb ERC i el PSC–, els cupaires van posar en relleu la seva “fermesa” en la lluita contra la corrupció i “en particular” en el cas 3%.

En aquest sentit, veuen “imprescindible” la presència del món municipal en la causa per col·laborar en les diligències amb “l’aportació completa de la documentació” per investigar els fets i que s’exerceixin les oportunes accions penals i civils per recuperar els imports defraudats. Sirvent s’enorgulleix perquè la fase d’investigació es tanca havent trobat “indicis de criminalitat” contra 31 persones físiques i 16 persones jurídiques, entre les quals destacaven l’exconseller Germà Gordó, CDC i el PDeCAT, partit que dilluns ja qualificava de “surrealista” el seu encausament perquè encara no existia en el moment dels fets i anunciava una “actitud activa”, sense descartar prendre mesures legals perquè hi veu “intencionalitat d’assenyalament”.D’altra banda, Sirvent va aprofitar per acusar JxCat, que manté vuit esmenes al text que havia presentat amb ERC, comuns i CUP i l’aval del Sindicat de Llogaters, de voler “boicotejar” la llei per regular els lloguers “en contra del criteri del president Torra”, i en va culpar directament el Departament de Territori capitanejat per Damià Calvet. Sirvent insta JxCat a “retornar a l’acord” inicial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona